Καραμπέτη για Χρυσή Αυγή: «Πρέπει ο κόσμος να απομονώσει αυτά τα μορφώματα και να τους στείλει από εκεί που ήρθαν»

Στη Χρυσή Αυγή αλλά και στο κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΕΓΩ.
 
«Φυσικά φοβάμαι…Σε καιρούς κρίσης φτάσαμε στην άνοδο του ναζισμού, που οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αυτήν τη στιγμή ως κοινωνία βιώνουμε την άνοδο του νέου ναζισμού. Είναι απαράδεκτο ότι η Χρυσή Αυγή έχει τόσο υψηλά ποσοστά και εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων. Βλέπουμε συνεχώς τις προκλητικές συμπεριφορές μέσα στο ίδιο το Κοινβούλιο και βέβαια έξω στην κοινωνία με τα πογκρόμ, που εξαπολύουν εναντίον ανυπεράσπιστων και φτωχών ανθρώπων, που ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν μια καλύτερη ζωή, προσπαθώντας να ξεφύγουν από μια πολιτική κατάσταση τραγική στις χώρες τους…» ανέφερε χαρακτηριστικά για τη Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας: «Ντρέπομαι σαν Ελληνίδα που ήμαστε, υποτίθεται, η χώρα που δημιούργησε τον “Ξένιο Δία”, να φτάνουμε στο όριο να χαρακώνουμε τα πρόσωπα παιδιών, επειδή δεν μας αρέσει το χρώμα τους. Πρέπει ο κόσμος να αντιδράσει και να απομονώσει αυτά τα μορφώματα και σε τυχόν επόμενες εκλογές να τους στείλει από εκεί που ήρθαν».
 
Κλειθείσα να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που φέρουν τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, η κα Καραμπέτη απάντησε: “Γι΄ αυτό λέω ότι είναι ανησυχητικό. Δεν είναι δυνατόν να ξεχνά έτσι ο κόσμος το τι σημαίνει φασισμός και ναζισμός. Θα έπρεπε κανείς μέσα από την ψήφο του να τιμωρήσει και τα κόμματα, τα οποία έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται, αλλά να μην ψηφίσει το χειρότερο. Η κατηφόρα δεν έχει τέλος. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να απαρνιούνται το ολοκαύτωμα. Εδώ η ιστορία μιλά από μόνη της. Πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο προκλητικοί στην συμπεριφορά τους;”.
 
Παράλληλα, αναφερόμενη στην αιφνιαδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, η κα Καραμπέτη τονίζει πως την σόκαρε το γεγονός και στη συνέχεια επισημαίνει: “Αυτά τα πράγματα δεν έχουν συμβεί ούτε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Αυτές είναι πρακτικές, τις οποίες χρησιμοποιούν φασιστικά καθεστώτα. Σε ένα κράτος, το οποίο θέλει να λέγεται δημοκρατικό, δεν είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται να μην υπάρχει δημόσια τηλεόραση. Αναρωτιέσαι ποια είναι η σκοπιμότητα. Τι κρύβεται πίσω απ΄ ότι συμβαίνει. Μήπως είναι η απαρχή άλλων πρακτικών, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα σε ακόμη πιο σκοτεινές ημέρες απ΄ αυτές που ήδη διέρχεται; Δεν ξέρω”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στάση εργασίας σήμερα στα λιμάνια

Αρχίζει το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο ΟΑΚΑ