Καψής: Θέμα ωρών η επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Εντός των επόμενων 24ώρων -ενδεχομένως και έως μεθαύριο Τετάρτη- είναι πιθανό να εκπέμψει μέσα από πολυπλεξία από τις ψηφιακές συχνότητες της Digea το «μεταβατικό» πρόγραμμα της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που θα επιχειρηθεί να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στα πρότυπα του BBC.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης εκπομπής του «ενδιάμεσου» προγράμματος, από το αρχείο της ΕΡΤ και με μίνιμουμ ενημέρωση, θα εξαρτηθεί από τις τεχνικές λύσεις που θα επιλεγούν, την ανεύρεση του σημείου που θα στεγάζει το «εγχείρημα», αλλά κυρίως από το αν υπάρξει πολιτική συμφωνία στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του υφυπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Π. Καψή με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων.

Είναι πιθανόν η κυβέρνηση να θελήσει να δώσει μικρή παράταση στον διάλογο. «Πιστεύω ότι είναι θέμα 24ώρων να ανοίξει η ΕΡΤ, να εφαρμοστεί το μεταβατικό στάδιο. Η μετάβαση θα είναι ένα τεστ. Θα είναι αρκετά δύσκολο», τονίζει ο Π. Καψής, εκφράζοντας τη βούληση της κυβέρνησης να υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ. Αναφερόμενους στους εργαζομένους, υπογραμμίζει ότι «πολλοί θα βγουν κερδισμένοι και άλλοι θα χάσουν. Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο εύκολο γίνεται γι’ αυτούς».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εικόνες και βίντεο από την δεύτερη μέρα του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ -Σήμερα η αυλαία

Ξεκινούν οι εκπτώσεις στη Θεσσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου