Καψής: Συζητάμε αλλά ο χρόνος τελειώνει

Συζητάμε αλλά ο χρόνος τελειώνει, διεμήνυσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Συμφωνα με τον κ. Καψή, από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζομένων δεν υπάρχει καλύτερη λύση από αυτή που προτείνει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων θέλει να βρεθεί λύση, αλλά εμποδίζεται «από τις γνωστές δυσκαμψίες συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα».

«Θα προσπαθήσω μέχρι τέλους να το πετύχω, αλλά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ και δυστυχώς πολύ σύντομα θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση, αν δεν μπορέσουμε να τα βρούμε» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πόσο σύντομα θα εκπέμψει πρόγραμμα η δημόσια ραδιοτηλεόραση, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους, ο κ. Καψής απάντησε ότι ίσως είναι «υπόθεση ωρών».

Αναφερόμενος στο ύψος των αποζημιώσεων των εργαζομένων, ο κ. Καψής δήλωσε ότι είναι δίκαιο να λάβουν αποζημίωση ως απολυμένοι, βάσει του Ενιαίου Μισθολογίου, σημειώνοντας παράλληλα πως προωθείται σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Σχετικά με το προσωπικό που θα στελεχώσει τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο υφυπουργός ανέφερε ο αριθμός των υπαλλήλων θα προκύψει από τη μελέτη αναδιοργάνωσης, η οποία θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά «ασφαλώς θα είναι λιγότεροι από σήμερα».

Τέλος, ερωτηθείς για το οργανόγραμμα του νέου σχήματος, ο κ. Καψής δήλωσε ότι «έχει γίνει προεργασία, αλλά χρειάζεται δουλειά», ενώ για το θέμα της μοριοδότησης των εργαζομένων τόνισε ότι θα γίνει «στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς: Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες την Τετάρτη

Συγκεντρωση και πορεία οργανώνουν οι εργαζόμενοι στην Κατσέλης