Κανονικά από Δευτέρα η μεταφορά των μαθητών

Κανονικά θα εκτελούνται από τη Δευτέρα τα δρομολόγια των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές και μαθήτριες προς και από τις σχολικές τους μονάδες, όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τους προέδρους της Ομοσπονδίας Πρακτόρων Τουρισμού Βορείου Ελλάδος Μιχάλη Πεζίκογλου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη και του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης Παναγιώτη Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, μετά από επαφές του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που διαιωνιζόταν και ταλαιπωρούσε έξι χιλιάδες οικογένειες του νομού Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαραλάμπους διευκρίνισε ότι ένα από τα κρίσιμα θέματα που απασχολούσε τον κλάδο ήταν η συζητούμενη μείωση κατά 20% των δεδουλευμένων παλαιότερων μηνών. “Δεδομένης της μείωσης που δεχτήκαμε πρόπερσι κατά 11% και πέρσι κατά 4% επιπλέον, μετά από συζητήσεις με το υπουργείο επιτεύχθηκε μείωση 5%, ποσοστό στο οποίο συμφωνήσαμε” ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε, εξάλλου, ότι οι λεωφορειούχοι έλαβαν από τον περιφερειάρχη δεσμεύσεις για την επίσπευση της πληρωμής των δεδουλευμένων και την υπογραφή των συμβάσεων για τη φετινή σχολική χρονιά, που θα προβλέπουν μείωση των αποδοχών τους κατά 17%.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε, τους λεωφορειούχους για την αναστολή των κινητοποιήσεών τους στις αρχές της εβδομάδας και την αποδοχή εκ μέρους της μείωσης στην αποζημίωση των δεδουλευμένων τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ψηφίζονται την Δευτέρα 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Συζήτηση σήμερα πάνω σε “3 και 1 κείμενα”