Κάμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας στη Βρετανία

Έπειτα από διαδοχικά ιστορικά υψηλά, η βιομηχανική δραστηριότητα στη Βρετανία υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Περίπου 25% των εταιρειών ανέφερε αύξηση εσόδων το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, χαμηλότερη από το 33% της προηγούμενης περιόδου, σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Το θετικό σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι ότι βρίσκονται υψηλότερα των εκτιμήσεων του επιμελητηρίου και έρχονται ως συνέχεια της μεγαλύτερης κερδοφορίας που καταγράφηκε ποτέ, από την ίδρυσή του το 1995, σε μία και μόνο περίοδο.

Εν τούτοις η αύξηση του κόστους της ενέργειας αλλά και μιας σειράς πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων αναμένεται να διαταράξει τις ισορροπίες στις εταιρείες, που θα εξαναγκαστούν με τη σειρά τους να αυξήσουν σε νέα ύψη τις τιμές των αγαθών, τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις εξαγωγές.

Αυτή η εξέλιξη θα προσθέσει νέα ζητούμενα στα στελέχη της Τράπεζας της Αγγλίας που είχαν ως τώρα βασικό στόχο να περιορίσουν τον πληθωρισμό σε επίπεδα χαμηλότερα του 4% και πλέον, θα πρέπει να διπλασιάσουν τα μέτρα χωρίς όμως να θίξουν την εύθραυστη ακόμα οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τραγωδία στην Κρήτη με νεκρούς μετανάστες

Με τους πολιτικούς αρχηγούς συναντάται ο πρωθυπουργός