Καμπάνια για τις Pussy Riot από την Διεθνή Αμνηστία

 

Oι Pussy Riot είναι ένα φεμινιστικό punk συγκρότημα, το οποίο στους στίχους του διαμαρτύρεται για θέματα, όπως η καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, οι αδικίες του πολιτικού συστήματος και η ποινική δίωξη ακτιβιστών που αντιμάχονται την κυβέρνηση στη Ρωσία.
 
Στις 21 Φεβρουαρίου 2012, το συγκρότημα τραγούδησε μέσα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρα στη Μόσχα κομμάτι με τίτλο: «Παρθένε Μαρία, λύτρωσέ μας από τον Πούτιν», έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες.
 
Το τραγούδι καλεί την Παναγία να εξορίσει τον Πούτιν και επικρίνει την αφοσίωση και την υποστήριξη που δείχνουν στον Πρόεδρο ορισμένοι εκπρόσωποι της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
 
Στις 17 Αυγούστου, τρία μέλη των Pussy Riot, η Nadezhda Tolokonnikova, η Maria Alekhina και η Ekaterina Samutsevich, καταδικάστηκαν σε διετή φυλάκιση με την κατηγορία του «χουλιγκανισμού για λόγους θρησκευτικού μίσους ή εχθρότητας εναντίον μιας κοινωνικής ομάδας». Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι κανόνες δίκαιης δίκης παραβιάστηκαν, τόσο κατά την ανάκριση, όσο και στο στάδιο της διαδικασίας της δίκης, συμπεριλαμβανομένης της μη παροχής αρκετού χρόνου, ώστε να προετοιμαστεί καταλλήλως η υπεράσπιση.
 
Στην κατ’ έφεση δίκη τον Οκτώβριο δόθηκε αναστολή στην Ekaterina Samutsevich, τραγουδίστρια του συγκροτήματος, η οποία αφέθηκε ελεύθερη υπό περιορισμούς. Ποινές φυλάκισης έγιναν δεκτές για τις Nadezhda Tolokonnikova και Maria Alekhina. Οι δύο γυναίκες παραμένουν κρατούμενοι συνείδησης, καθώς καταδικάστηκαν μόνο για την ειρηνική έκφραση των απόψεών τους.
 
Η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει καμπάνια με τίτλο “Γράψε ένα μήνυμα συμπαράστασης στις Pussy Riot! Υπόγραψε το παρακάτω μήνυμα προς την Nadezhda Tolokonnikova και την Maria Alekhina και εμείς θα φροντίσουμε να τα λάβουν στη φυλακή” και “Στείλε μία έκκληση στις αρχές της Ρωσίας! Γράψε στο Ρώσο Γενικό Εισαγγελέα, χαιρετίζοντας θετικά το γεγονός ότι η Ekaterina Samutsevich αφέθηκε ελεύθερη, αλλά εκφράζοντας ανησυχία ότι πρόκειται για απελευθέρωση υπό περιορισμούς. Ακόμη, υποστήριξε ότι καμία από τις τρεις Pussy Riot δεν θα έπρεπε να διωχθεί και ζήτησε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους, καθώς είναι κρατούμενες συνείδησης, που κρατούνται αποκλειστικά για την ειρηνική έκφραση των απόψεών τους. Απαίτησε σεβασμό του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης στην Ομοσπονδία της Ρωσίας”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προπηλακισμό του Κοσμήτορα Σ. Παυλίδη καταγγέλλει η πρυτανεία του ΑΠΘ

Τζιτζίκια για πάντα