Καμίνη, Μπουτάρη και Ψαριανό στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε σήμερα ότι το κόμμα του στηρίζει την “υπερκομματική υποψηφιότητα” του Γιώργου Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων, του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού για την Περιφέρεια Αττικής.

“Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι νικηφόρο για να αλλάξει το αυτοδιοικητικό τοπίο της Αθήνας”, δήλωσε ο κ. Κουβέλης, για την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη και πρόσθεσε ότι με τον Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει εκεί το γκρίζο αυτοδιοικητικό τοπίο.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η χώρα αναστατώνεται κάθε μέρα και με μια ανακοίνωση ή με μια νέα φημολογία για σκέψεις ή προθέσεις για λήψη νέων μέτρων. Όλα έχουν ένα στόχο πώς θα καλυφθεί η υστέρηση των, προβλεπομένων από το Μνημόνιο, ή την επικαιροποίησή του, εσόδων, είπε.

Ο Φ. Κουβέλης επεσήμανε δύο επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική: την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη καταπολέμηση της ακρίβειας. Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται με λόγια και ευχές και προφανώς με επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρεί η κυβέρνηση, είπε.

Ανέφερε ότι η πελατειακή ανοχή απέναντι στη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία πρέπει να σταματήσει στην πράξη και όχι στα λόγια.

Και πρόσθεσε: “Υπάρχει κι άλλος δρόμος: Το Τετράπτυχο της δικής μας πρότασης : δίκαιη κατανομή βαρών, αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της ελληνικής διοίκησης, νέο αναπτυξιακό πρότυπο με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, πράσινη-οικολογική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτούνται, πρωταρχικά, πολιτικές επιλογές αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για να ανατραπούν άρδην αντιλήψεις και να αλλάξουν οι πολιτικές που τις διαμόρφωσαν”.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Φ. Κουβέλης σημείωσε:

“Υπάρχουν δυνάμεις που καλούν σε συσπειρώσεις εναντίον του Μνημονίου. Η θέση μας για το Μνημόνιο είναι ξεκάθαρη: δεν το θέλουμε, το αποκρούσαμε, αλλά η απόκρουσή του προϋποθέτει εναλλακτικές προτάσεις για την έξοδο από τις ασφυκτικές του ρυθμίσεις και όχι αφορισμούς (…). Δεν υποτιμούμε καθόλου τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, για αυτό και αναδεικνύουμε τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά των εκλογών, όμως είναι επίσης αναμφισβήτητο ότι σε καθεστώς οικονομικής κρίσης με την παρουσία του ΔΝΤ και με δεδομένα τα δυσβάσταχτα βάρη οι πολίτες θα συνυπολογίσουν και το γεγονός αυτό. Δεν συμφωνούμε με συσπειρώσεις και μάλιστα ετερόκλητες από πολιτικής απόψεως που γίνονται στο όνομα της αντίθεσης στο Μνημόνιο”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων