Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του αεροδρομίου

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του αεροδρομίου

“Η πώληση και ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου της Μυτιλήνης, μαζί με άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας, είναι ακόμα ένα έγκλημα της μνημονικής κυβέρνησης” σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου .

«Γίνεται ενάντια στην εκφρασμένη θέληση της τοπικής κοινωνίας και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία του νησιού. Η σύμβαση προβλέπει ανάμεσα στα άλλα και την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους νησιώτες.

Η ενέργεια αυτή, η οποία στερείται οποιασδήποτε πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται, αντιτίθενται στην εκποίηση τους.

Ως μοναδικό στόχο έχει την εξεύρεση χρημάτων για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, ενώ σε συνδυασμό με τη μεθόδευση για τη διάλυση της Υ.Π.Α, δεν εξασφαλίζει ούτε την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα αεροδρόμια, ούτε την ασφάλεια των πτήσεων, ούτε την προσφορά νέων θέσεων εργασίας.

Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή» τονίζει η ανακοίνωση.

«Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις των εργαζομένων και των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, τους φορείς του τουρισμού, αλλά και συνολικά την τοπική κοινωνία σε μαζική κα συντονισμένη δράση, έτσι ώστε να αποτραπεί αυτό το έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος του νησιού και της κοινωνίας!» καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Ε Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Η περίπτωση του Ντάρ Ες Σαλαμ στη Τανζανία