Καλαμάτα: Έντονες αντιδράσεις για φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει στην Καλαμάτα φεστιβάλ στις 4 Αυγούστου, την επέτειο της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Μεταξά.

Σύμφωνα με το Έθνος, σύσσωμη η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο και οι τέσσερις παρατάξεις, με αίτημα τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη, ζητούν το θέμα να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Να αποτραπεί η πραγματοποίηση του φεστιβάλ ζητούν η «Λαϊκή Συσπείρωση» (Νίκος Διασάκος) και το «Δίκτυο» (Σταμάτης Μπεχράκης), ενώ η «Αλλαγή» (Θόδωρος Μπρεδήμας) και η «Πρωτοπορία» (Νίκος Φωτέας) δεν έχουν ανακοινώσει τις θέσεις τους, συμμετέχουν όμως στο κοινό αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά της, η  Αντιρατσιστική Κίνηση Καλαμάτας έχει καλέσει σωματεία και συλλόγους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αίτημα την αποτροπή του φεστιβάλ.

Επίσης, το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας» σημειώνει: «Η διεξαγωγή ενός τέτοιου φεστιβάλ προφανώς προσβάλλει τη διαχρονική εναντίωση των Ελλήνων στον φασισμό, τον ναζισμό και την κατάργηση της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Κρίνουμε ως ανησυχητική αυτή την κατάσταση για την ομαλή λειτουργία της πόλης μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο μεγάλης τουριστικής κίνησης».

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας δεν έχει σαφή θέση για το αν θα πρέπει ή όχι να γίνει το φεστιβάλ, αλλά σε πρόσφατες δηλώσεις του σημείωσε ότι πρέπει να αποφευχθούν εκδηλώσεις που θα προκαλέσουν ένταση.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προς αυτοδιάλυση ο ΣΥΝ

Λαϊκή συνέλευση SOSτε το νερό σήμερα