Και ο στρατός σε επιφυλακή απέναντι σε πρόσφυγες και διαδηλωτές στον Έβρο

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ο Στρατός στον Έβρο τέθηκε το Σαββατοκύριακο σε επιφυλακή, εξαιτίας της πανελλαδικής κινητοποιήσεις των αντιρατσιστικών οργανώσεων ενάντια στη Frontex.

Στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο αναφέρει: “Στο Έβρο, για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της σχεδιασμένης κυβερνητικής επιχείρησης διαμόρφωσης κλίματος και καλλιέργειας αντίληψης εσωτερικού εχθρού-λαού, στους φαντάρους και στο μόνιμο προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα, στο Σουφλί, η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία μπήκε σε κατάσταση επιφυλακής, δόθηκαν διαταγές που έκαναν λόγο για αυξημένη επαγρύπνηση και οι αξιωματικοί επέστησαν την προσοχή στους σκοπούς, καλώντας τους να έχουν κουμπωμένη τελαμώνα στην σκοπιά!!! Προς τι όμως όλα αυτά τα Πολεμικά Μέτρα; Επειδή, θα γίνονταν διαδήλωση 200 αγωνιστών ενάντια στην παρουσία της FRONTEX και στην άθλια, απάνθρωπη, βάρβαρη μεταχείριση των ελληνικών αρχών προς τους μετανάστες¨.”

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα πληθαίνουν και οι σκέψεις από το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Προ.Πο. για άμεση εμπλοκή του Στρατού στον Έβρο στην καταστολή των προσφύγων (βλ ρεπορτάζ από επίσκεψη Βενιζέλου).

Εντωμεταξύ, υπογράφτηκε από το Φιλανδό εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex κ. Ιλκα Λαϊτίνεν η παράταση της αποστολής για άλλους δύο μήνες. Η αποστολή έτσι θα επεκταθεί στους 4 μήνες, με ανώτατο όριο για τέτοιες “επείγουσες” αποστολές τα έξι. Ωστόσο, ο Διευθυντής δήλωσε παράλληλα ότι η Frontex ακόμη και μετά την αποχώρηση της δύναμης RΑΒΙΤ δεν θα εγκαταλείψει εντελώς την περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, επιβεβαιώνοντας το στρατηγικό και μόνιμο χαρακτήρα της παρέμβασης.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κάλεσμα για παρέμβαση της συνέλευσης γειτονιάς Φαλήρου- Ευζώνων- Σχολής Τυφλών στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο

Εξετάζει την υποβάθμιση της Πορτογαλίας η Moody’s