Και η Αργεντινή αναγνωρίζει Παλαιστινιακό κράτος

Η Αργεντινή δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναγνωρίζει ένα «ελεύθερο και ανεξάρτητο» παλαιστινιακό κράτος, μερικές μέρες μετά που η Βραζιλία δέχθηκε οξεία κριτική από το Ισραήλ και μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ επειδή έπραξε το ίδιο.

Η Αργεντινή πρόεδρος Κριστίνα Κίρτσνερ έγραψε στον Παλαιστίνιο ομόλογό της Μαχμούντ Αμπάς ότι η χώρα της αναγνωρίζει Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, δήλωσαν αξιωματούχοι. «Η κυβέρνηση της Αργεντινής αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτωρ Τίμερμαν, διαβάζοντας από την επιστολή.

Το Ισραήλ χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση της Αργεντινής. «Αυτή η λυπηρή απόφαση δεν θα βοηθήσει καθόλου να αλλάξει η κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων» δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου εξωτερικών Γιγκάλ Πάλμορ.

Η Αργεντινή δήλωσε ότι η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους αντικατοπτρίζει γενικότερη συμφωνία εντός της Mercosur, περιφερειακής ένωσης λατινοαμερικάνικων κρατών.

Η Ουρουγουάη δήλωσε ότι θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος του χρόνου. «Η Ουρουγουάη σίγουρα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο όπως και η Αργεντινή, το 2011», δήλωσε στο AFP ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Ρομπέρτο Κόντε.

Δυτικές χώρες έχουν συμφωνήσει ότι οποιοσδήποτε προσδιορισμός παλαιστινιακού κράτους χρειάζεται ισραηλινή έγκριση.

Αναδημοσίευση από intifadagr.wordpress.com

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Φεστιβάλ Κινηματογράφου: σινεμά σε 45 τετραγωνικά

Επιλεκτικές, χαριστικές ρυθμίσεις