Ιταλία: Η αστυνομία του Ρέντσι εναντίον FIOM και Λαντίνι

Ιταλία: Η αστυνομία του Ρέντσι εναντίον FIOM και Λαντίνι

Με μια βίαιη επίθεση απάντησε η ιταλική αστυνομία, τραυματίζοντας εκπροσώπους του συνδικάτου Εργατών Μετάλλου της FIOM που διαμαρτύρονταν με εκατοντάδες χαλυβουργούς της AST του Τέρνι εναντίον του σχεδίου διάλυσης της εταιρείας από την ThyssenKrupp έξω από τη γερμανική πρεσβεία στη Ρώμη. 

“Δεν θα φύγουμε από εδώ μέχρι να γίνει η συνάντηση. Ξεκινήσαμε την πορεία και μας χτύπησαν. Ήμουν μπροστά  και τις έφαγα και εγώ. Δεν είμαστε εγκληματίες. Δεν μπορούν να δέρνουν στην πλατεία όποιον υπερασπίζεται τους εργαζομένους”, τόνισε ο γενικός γραμματέας της FIOM Μαουρίτσιο Λαντίνι έξω από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης που κατευθύνθηκαν οι εργάτες της χαλυβουργίας του Τέρνι μετά την άρνηση της γερμανικής πρεσβείας να συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους. 

“Μόλις ξεκίνησε η πορεία [προς το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης] μας επιτέθηκαν χωρίς καμία αφορμή. Οι αστυνομικοί έδειραν και εμένα. Μερικοί από τους δικούς μας πήγαν στο νοσοκομείο. Δεν θα τελειώσει εδώ”, συμπλήρωσε ο Λαντίνι.

“Εκφράζω την αλληλεγγύη μου και αγκαλιάζω τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές ηγέτες που δέχθηκαν την επίθεση της αστυνομίας”, υπογράμμισε η γενική γραμματέας της CGIL Σουζάνα Καμούσο.

Πηγή: avgi.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η μεγάλη προδοσία. Του Άγγελου Μανταδάκη

Καθείς εφ’ ω ετάχθη: Παράδειγμα αυταρχισμού η στάση Μπουτάρη απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου