Ισραηλινός αστυνομικός σκότωσε Παλαιστίνιο

Ισραηλινός μεθοριακός φρουρός πυροβόλησε και σκότωσε Παλαιστίνιο που φέρεται να επιχείρησε να διεισδύσει στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.

Ο 37χρονος Παλαιστίνιος, κάτοικος Χεβρώνας, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές μαζί με 15 ακόμη εργάτες ενώ επιχειρούσε να πηδήξει το φράκτη κοντά στη συνοικία French Hill στη βορειοανατολική Ιερουσαλήμ.


Ακολούθησε δίωξη κατά την οποία ο μεθοριακός αστυφύλακας κατάφερε να προσεγγίσει έναν από αυτούς. Στη συνέχεια ο Παλαιστίνιος φέρεται να προσπάθησε να παλέψει για να αποσπάσει το όπλο του αστυνομικού και σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αστυνομικού, το όπλο εκπυρσοκρότησε, προκαλώντας το θάνατό του.
Αυτό το τελευταίο περιστατικό έρχεται να επιβαρύνει το ήδη τεταμένο κλίμα μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και στασιαστών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ αλλά και κατά τη δέκατη επέτειο του Οκτωβρίου του 2000 όταν 12 Ισραηλινοί Άρανες και ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά.
Περίπου 6.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή από τη βόρεια πόλη της Kafr Kana σε ανάμνηση των γεγονότων του Οκτωβρίου 2000.
Αναδημοσίευση enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κλείνει για 3 ημέρες το Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΠΘ για διαμαρτυρία

Τρομοκρατούν την Ευρώπη