Ημέρα με πολλά αυτοκίνητα

Μποτιλιαρισμένοι για πολλές ώρες ήταν χθες το απόγευμα οι περισσότεροι μεγάλοι δρόμοι του κέντρου της πόλης, κατά τη διάρκεια του επίσημου εορτασμού της …ημέρας χωρίς αυτοκίνητα.

Καθώς κάποιοι δρόμοι (Σβώλου, Έρμου, Κορομηλά, Μητροπόλεως) έμειναν -σχετικά- αποκλεισμένοι για Ι.Χ., η Εγνατία, η Εθνικής Αμύνης η Βενιζέλου και η Δραγούμη σήκωσαν όλο το βάρος της κίνησης, με αποτέλεσμα, κυρίως η Εγνατία να φρακάρει για αρκετή ώρα.

Τα λεωφορεία μπορεί να ήταν δωρεάν, αλλά αυτό δεν τα έκανε και πιο γρήγορα. Από τις 7 και μετά, δεκάδες λεωφορεία του ΟΑΣΘ σχημάτιζαν σχεδόν ακινητοποιημένη πομπή επί της Εγνατίας. Στα μπλόκα της Αστυνομίας οι οδηγοί Ι.Χ., ταξί και δικύκλων προχωρούσαν σε ατομικές διαπραγματεύσεις με κάθε αστυνομικό, ώστε να εξασφαλίσουν τη διέλευση τους, και πολλές φορές τα καταφέρναν. Πέρα όμως από τα μπλόκα, εκατοντάδες αστυνομικοί με περιπολικά και μηχανάκια είχαν κατακλήσει ξανά το …ελεύθερο από Ι.Χ. κέντρο της πόλης, καθιστώντας επιτακτική την καθιέρωση μιας έστω Ημέρας χωρίς Αστυνομία.
Η κίνηση στα καταστήματα, τα οποία έμειναν ανοιχτά για να …γιορτάσουν με ειδικές προσφορές την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητα, ήταν χαμηλή. Φαίνεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης δεν μπορεί να αντιληφθεί το αυτονόητο ότι η αγοραστική δύναμη των πολιτών, και κατ’ επέκταση ο τζίρος των καταστημάτων, δεν αλλάζει αν κρατάνε τα καταστήματα περισσότερες ώρες ανοιχτά.
Την πιο αισιόδοξη νότα της ημέρας την έδωσαν οι χιλιάδες ποδηλάτες, κάθε ηλικίας που πλημμύρισαν τους δρόμους του κέντρου. Φαίνεται ότι οι Θεσσαλονικείς είναι πολύ πιο έτοιμοι από τους φορείς της πόλης να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για τη μετακίνηση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Ο Δήμος Αθήνας απαγόρευση το Φεστιβάλ της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών