Ιδιωτικοί υπάλληλοι: ποτέ την Κυριακή!

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος καταγγέλλει με σφοδρότητα την απόφαση του Νομάρχη Αθηνών, Γ. Σγουρού και του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας (Καρέλλας) να να ανακοινώσουν το άνοιγμα των καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου 2010. Τονίζουν μάλιστα ότι με αυτή την απόφαση οι παραπάνω έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία των γνωστών μεγάλων και πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων καθώς με αυτή την απόφαση ανοίγουν την την «κερκόπορτα» για τη γενίκευση και καθολική επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, κάτι που μόνο οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι μπορούν να αντέξουν. Έτσι, οδηγούν μια ώρα αρχύτερα
τους εργαζόμενους στο Εμπόριο στο σφαγείο της ανεργίας, βοηθώντας στο κλείσιμο των χιλιάδων μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό των μεγάλων και σε μια εποχή που στην αγορά δεν «υπάρχει σάλιο».

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ακόμα ότι αυτή η απόφαση τσαλαπατά το Σύνταγμα και την οικεία νομοθεσία, αφού σύμφωνα με τον Ν. 2224/94, οιαδήποτε αίτηση για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές προαπαιτεί σύμφωνη γνώμη εργοδοτών και εργαζομένων. Επίσης, αντιβαίνει στις πάγιες θέσεις της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και των άλλων εμπορικών οργανώσεων της χώρας, που στο σύνολό τους (98%) με επιστολές τους έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, αλλά και τις θέσεις της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ για απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει , όπως αναφέρει, αυτήν την εξόφθαλμα παράνομη, καταχρηστική και ετσιθελική απόφαση της Νομαρχίας και το Νομάρχη, προσωπικά, ο οποίος για 2η φορά διαπράττει το ίδιο ατόπημα και παρά το γεγονός ότι στις προεκλογικές του επισκέψεις στη ΓΣΕΕ άλλα έλεγε και άλλα υποσχόταν. Καταγγέλλει επίσης και τον ΕΣΑ για τα γνωστά παιγνίδια που επιμένει να παίζει σε βάρος των εργαζομένων και των εμπόρων τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Η ΟΙΥΕ και οι εργαζόμενοι, πλην της Δικαιοσύνης που θα προσφύγουν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην πράξη το άνοιγμα των καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου και θα συνεργαστούν και με τους εμπόρους για την αποτροπή του
εγκλήματος.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οι νηπιαγωγοί δεν είναι τραπεζοκόμοι

Εκλογές…με μέτρα ασφαλείας στην Αίγυπτο