Η θλιβερή περίπτωση του Γιώργου Καμίνη

Ας το πάμε στο γρήγορο: Το βράδυ της Κυριακής συνεδρίασε στην Αθήνα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας μετά την απόφαση της δικομματικής κυβέρνησης να διαλύσει υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του σχεδίου «σώζουμε τον τόπο καταστρέφοντας τους ανθρώπους και τον τόπο».

Οι δήμαρχοι, ακόμα και όσοι είναι «κρατημένοι» ή από ιδεολογία στηρίζουν τη δικομματική κυβέρνηση, αποφάσισαν να κλείσουν τους δήμους τους και να βγουν σε μία ψιλοκόντρα με το Μαξίμου, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα τελειώσει πριν ακόμα βγει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, άφησε σοβαρές αιχμές κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, τον οποίο κατηγόρησε ότι λειτουργεί ως «σύμβουλος» της κυβέρνησης…

Όταν η συνεδρίαση έληξε, ο Καμίνης δέχτηκε επίθεση από γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής που υπηρετούν στη δημοτική αστυνομία του δήμου Αθηναίων. Ο Καμίνης φυσικά και τους γνώρισε, άλλωστε η «δράση» των συγκεκριμένων καθαρμάτων τον έχει απασχολήσει πολλές φορές, μετά από καταγγελίες άλλων εργαζομένων, δημοτικών συμβούλων και πολλών πολιτών, και όλες τις φορές, ο Καμίνης, επέλεξε να κάνει τα στραβά μάτια. Αυτό έκανε και μετά την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής: Τα στραβά μάτια.

Αντί να καταγγείλει, γιατί όχι και στην αστυνομία, αυτούς που του επιτέθηκαν, προσπαθεί να ρίξει την «ηθική» ευθύνη στον πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ και με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει απόλυτα τον Μπαλασόπουλο σε ότι αφορά το ρόλο του δημάρχου Αθηναίων: Είναι «σύμβουλος» και στήριγμα της κυβέρνησης και παράλληλα, λέω εγώ, κάνει τις πλάτες και στα καθίκια της Χρυσής Αυγής. Η περίπτωση του Γιώργου Καμίνη, που από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη κέρδισε την εκτίμηση πάρα πολλών ανθρώπων, είναι θλιβερή από κάθε άποψη. Αλλά και τραγική καθώς θέλει να είσαι πολύ μεγάλο ναυάγιο για να υπερασπίζεσαι τα καθίκια της Χρυσής Αυγής.

Θ. Μαρουλιάδης

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εικόνες και βίντεο από την δεύτερη μέρα του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ -Σήμερα η αυλαία

Ξεκινούν οι εκπτώσεις στη Θεσσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου