Η τελευταία πορεία για τους 300

Το μήνυμα ότι ο αγώνας των 300 μεταναστών απεργών πείνας νίκησε, αλλά και ότι ο αγώνας για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα συνεχίζεται, μετέφερε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης η αποψινή πορεία της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Η πορεία είχε καλεστεί πριν από την αίσια λήξη της απεργίας, με τόπο συγκέντρωσης το ίδιο το (πρώην) Υπουργείο, ώστε να δοθεί σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση. Ξεκίνησε στις 7, με τη συμμετοχή 300 περίπου διαδηλωτών, οι οποίοι κινήθηκαν σε πολλούς δρόμους της πόλης πριν καταλήξουν ξανά στο Εργατικό Κέντρο. Τα συνθήματα και τα τρικάκια καλούσαν τους ντόπιους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το δρόμο του σκληρού αγώνα που έδειξαν οι απεργοί πείνας.

Μετά την πορεία ακολούθησε η τακτική, καθημερινή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, η οποία τώρα, μαζί με την Ομάδα Ιατρικής Υποστήριξης, έχει αναλάβει τη στήριξη των πρώην απεργών στην προσπάθεια για ανάρρωση και ανάκαμψη. Οι 50 απεργοί πείνας θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες στην αίθουσα του 7ου ορόφου του ΕΚΘ και θα ακολουθήσουν ειδική διατροφή και αγωγή, ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα στην υγεία τους που προκλήθηκαν μετά από 44 ημέρες σκληρής απεργίας πείνας.

Αύριο, θα γίνει στην Αθήνα η επίσης προγραμματισμένη πορεία, με συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο Μουσείο, απέναντι από το -ιστορικό πια- κτήριο της Υπατίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νίκη…

Νέες δράσεις των Επιβατών Θεσσαλονίκης