Η Ρουμανία δείχνει το δρόμο…

Το δημόσιο χρέος της Ρουμανίας, η οποία βρίσκεται και αυτή κάτω από τον έλεγχο του Δ.Ν.Τ., συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό μεγαλύτερο από τα έσοδα, εξαιτίας της βαθειάς ύφεσης στην οποία έχει φέρει την οικονομία η πολιτική ακραίας λιτότητας που ακολουθεί η ρουμανική κυβέρνηση.

Έτσι, η Ρουμανία θα χρειαστεί το 2011 χρηματοδότηση 38 δισ. ευρώ, ποσό κατά 700.000 ευρώ μεγαλύτερο απ’ αυτό που η χώρα χρειάστηκε το 2010, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Από το ποσό αυτό, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα “Ziarul Financiar”, περίπου 19 δισ. ευρώ αναμένεται να χρειαστούν για την κάλυψη των άμεσων χρεών και άλλα 10,8 δισ. ευρώ για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων χρεών.
Ο Ρουμάνος οικονομικός αναλυτής, Αουρελιάν Ντότσια, θεωρεί ανησυχητικά τα άμεση χρέη της Ρουμανίας και κρίνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και την ενοποίηση του χρέους σε μεγαλύτερες- χρονικά- προθεσμίες.
Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το δημόσιο χρέος της Ρουμανίας, του οποίου ο ρυθμός αύξησης είναι μεγαλύτερος απ’ αυτόν των εσόδων, δεδομένου ότι η οικονομία διανύει φάση στασιμότητας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεες!!!

Σίτιση στο ΑΠΘ μόνο με το πάσο… λόγω κρίσης