Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλει την ιδιοκτησία της «Απογευματινής»

    Την απόπειρα της ιδιοκτησίας της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ να προσφύγει σε διαδικασία πτώχευσης και να βάλει λουκέτο στην εφημερίδα καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.).


Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι αν δεν αποτραπεί αυτή η απόπειρα, έστω και την τελευταία στιγμή, οι συνέπειες θα είναι μεγάλες και συγκεκριμένα υπογραμμίζει ότι:

 · Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο στερούμενοι και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, επιδότηση ανεργίας…).

· Η ενημέρωση υφίσταται πλήγμα, αφού αποδεικνύεται ότι ακόμα και μια ιστορική εφημερίδα μπορεί να πεταχτεί σαν στημένη λεμονόκουπα όταν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της -σε άλλους τομείς, όπως τα δημόσια έργα- παύουν να εξυπηρετούνται από την ιδιότητα του εκδότη.

Επίσης η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να πάψει να παρακολουθεί ως Πόντιος Πιλάτος τις τραγικές εξελίξεις στον Τύπο και να αναλάβει τις ρυθμιστικές ευθύνες που απορρέουν από τον ειδικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων ενημέρωσης, αλλά και από τα προνόμια που απολαμβάνουν οι εκδότες. Παράλληλα καλεί σε επαγρύπνηση και συστράτευση τους εργαζόμενους στον κλάδο, ώστε να αποτραπεί μια εξαιρετικά δυσμενής εξέλιξη για όλο τον Τύπο.
αναφημοσίευση απο enet.gr    

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, δεν θα γίνουμε τα θύματα της κρίσης τους. “

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στην Αθήνα