Η ΠΕΚΟΠ καταγγέλλει εργοδοτική τρομοκρατία στο Γεννηματάς

Η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, το συνδικάτο στο οποίο συμμετείχε και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, καταγγέλλει προσπάθεια τρομοκράτησης των καθαριστριών στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, καθώς η υπεύθυνη της επιστασίας του νοσοκομείου απειλεί και μεταθέτει αυθαίρετα τιε εργαζόμενες. Η Ένωση καλεί σε παρέμβαση διαμαρτυρία τη Δευτέρα το πρωί στο νοσοκομείο. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι-ισσες,

Η τρομοκρατία των συναδέλφων μας στο νοσοκομείο Γεννηματά συνεχίζετε. Το ρόλο του τρομοκράτη έχει αναλάβει η υπεύθυνη της επιστασίας του νοσοκομείου κ. Αστροπεκάκη λέγοντας στους συναδέλφους να αποσύρουν τις καταγγελίες που έχουν κάνει αλλιώς θα τους απολύσει όλους.
Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πολλά.
Με ποια αρμοδιότητα και γιατί; Απειλεί, απολύει, αλλάζει πόστα μία υπάλληλος του νοσοκομείου η οποία σαν υπεύθυνη επιστασίας έπρεπε όλο αυτό το διάστημα να ελέγχει τον εργολάβο αν τηρεί τους όρους της σύμβασης στα άτομα και ωράρια πράγμα που δεν έκανε μέχρι σήμερα. Αντί να εισηγηθεί ναπετάξουν έξω τον εργολάβο γιατί απειλεί με απολύσεις τους εργαζόμενους;
Οι διαπιστώσεις από το σώμα επιθεωρητών, οι καταγγελίες των εργαζομένων και οι δικές μας καταγραφές δεν μας αφήνουν καμία αμφιβολία για τους ρόλους που έπαιξαν οι υπεύθυνοι επιστασίας, διοικητές , κ.λ.π. του νοσοκομείου όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθούμε και καταγγέλλουμε τις αυθαιρεσίες των εργολάβων που αναλάμβαναν τον καθαρισμό του νοσοκομείου.
Τον ρόλο του προστάτη των εργολάβων και του τρομοκράτη των εργαζομένων.
Προειδοποιούμε κάθε ανευθυνο υπέυθυνο του νοσοκομείου ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλο τέτοιου είδους συμπεριφορά και καμία απόλυση συναδέλφου στο νοσοκομείο.
Απαιτούμε:
– ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
– ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
– ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
Γι αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους όλους όσους στέκονται αλληλέγγυα δίπλα μας την Δευτέρα 27-9-2010 στο νοσοκομείο Γεννηματά στις 10 το πρωί 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ο καιρός άνοιξε και τα Φεστιβάλ ξαναστήνονται

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων