Η ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ αρνείται να δεχτεί τους επισφαλείς εργαζόμενους

Όπως ενημερώνει η ΑΣΚ, συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων στους ΟΤΑ, η φιλοκυβερνητική παράταξη ΠΑΣΚΕ, η οποία κατέχει και την πλειψηφία στην Ομοσπονδία, αρνείται την εγγραφή όλων όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας και φορέα
απασχόλησης, στη δύναμη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Και αυτό, παρά τη σχετική απόφαση που πάρθηκε κατά το χθεσινό 39ο καταστατικό-οργανωτικό της συνέδριο, που έγινε στην Αθήνα, μετά από σχετική πρόταση των σχημάτων της αριστεράς, που υπερψήφισε και η δεξιά ΔΑΚΕ. Όπως σημειώνει η ΑΣΚ στην ανακοίνωση της, η αποδοχή της πρότασης από την πλειοψηφία των συνέδρων έδειξε ότι το αίτημα αυτό δεν είναι απλά ώριμο, αλλά και αναγκαίο για την αναζωογόνηση και βάθεμα του αγωνιστικού και ταξικού χαρακτήρα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Παρά την πλειοψηφία, η ΠΑΣΚΕ κατάφερε να μπλοκάρει τη λήψη της σχετικής απόφασης, επικαλούμενη το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ. Όμως, σημειώνει η ΑΣΚ, η ΑΔΕΔΥ δεν βάζει κανένα εμπόδιο στη συμμετοχή ομοσπονδιών που έχουν συμβασιούχους στη δύναμη τους (ΟΛΜΕ., ΔΟΕ., Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών κλπ) αν αυτό προβλέπεται απ’ το καταστατικό τους. Ακόμα περισσότερο, με απόφαση του συνέδριού της (1-3 Δεκέμβρη 2010) η ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα σωματεία να εγγράψουν τους συμβασιούχους στη δύναμή τους, ενώ η ίδια δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2011 θα προχωρήσει σε καταστατικό συνέδριο για την τροποποίηση του καταστατικού της.

Η Α.Σ.Κ.- Ο.Τ.Α., καταλήγει η ανακοίνωση, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους και να εγγράψουν όλους τους εργαζόμενους στη δύναμή τους, να βρουν τις ασφαλιστικές δικλίδες που να αποτρέπουν τις εργοδοτικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και με τη δράση τους να προασπίσουν τα ταξικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Επιθέσεις από ΜΑΤ και αστυνομία στην πορεία στα Γιάννενα

Έφυγε η αστυνομία από το στέκι μεταναστών