Η ΟΛΜΕ κατά της καταδίκης των 40 εκπαιδευτικών στα Γιαννιτσά

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ εκφράζει την διαμαρτυρία και την έντονη έκπληξη της για την καταδίκη και τις εξοντωτικές ποινές σε βάρος 40 εκπαιδευτικών και του προιστάμενου του γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Συγκεκριμένα αναφέρει “Τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που κάποιοι μαθητές τους αντιμετώπιζαν, λειτούργησαν αποκλειστικά ως δάσκαλοι και παιδαγωγοί. Χωρίς ιδιοτέλεια και δόλο, αλλά με ευαισθησία, αποφάσισαν να στηρίξουν τους μαθητές του σχολείου και να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στις προαγωγικές εξετάσεις του σχολείου. Το γεγονός αυτό ποινικοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τότε Διευθυντή του σχολείου και οι συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος», όπου και καταδικάστηκαν με 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή!”

Ακόμη στην ανακοίνωση της τονίζει: “Αποδοκιμάζουμε την στάση που τήρησε ο πρώην διευθυντής του σχολείου ο οποίος μήνυσε και οδήγησε στα δικαστήρια όλο το σύλλογο διδασκόντων και ο οποίος σήμερα, έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση σχολείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας!!
Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να λάβει δημόσια θέση για το θέμα. Θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα τι εκπαιδευτικό θέλει: τον εκπαιδευτικό με τις παιδαγωγικές και τις ανθρώπινες ευαισθησίες προς τους μαθητές τους ή τον εκπαιδευτικό των «τύπων» και της κακώς εννοούμενης «δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας»;
Καλούμε επίσης τους αρμόδιους δικαστικούς παράγοντες να επιταχύνουν τη διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης σε ανώτερο Δικαστήριο, το οποίο πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα απαλλάξει τους συναδέλφους μας από κάθε κατηγορία.”

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ!

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στις 13 και 14 Ιανουαρίου στη μνήμη του Τεμπονέρα

Σε λίγο η παρέμβαση των “Επιβατών Θεσσαλονίκης”