Η μάχη της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη θα δοθεί σήμερα η πρώτη μεγάλη φετινή μάχη της κοινωνίας με την κυβέρνηση. Συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς ετοιμάζονται να διαδηλώσουν σε λίγη ώρα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, με αιχμή φυσικά την αντίθεση στο Μνημόνιο. Η πατροπαράδοτη αντικυβερνητική διαδήλωση της ΔΕΘ παίρνει έτσι ένα κρίσιμο χαρακτήρα, ανοίγοντας το χορό των κινητοποιήσεων, σε ένα φθινόπωρο που αναμένεται καυτό.

Όλες οι συγκεντρώσεις και οι προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 6 μμ: η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο Αγ. Βενιζέλου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλες αριστερές οργανώσεις, σωματεία, καθώς και οι διαδηλωτές από τις επιτροπές ενάντια στα διόδια θα προσυγκεντρωθούν στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου. Το ΠΑΜΕ καλεί στην Πλ. Αριστοτέλους, άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς στην Καμάρα και μέρος του αντιεξουσιαστικού χώρου στο Συντριβάνι.

Την ίδια ώρα, οι δρόμοι της πόλης βρίσκονται σε αστυνομικό κλοιό. Χιλιάδες αστυνομικοί όλων των νέων και παλιών σωμάτων έχουν επιστρατευτεί για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Οι μαρτυρίες μιλάνε για πρωτοφανές κλίμα αστυνομοκρατίας. Από το μεσημέρι αστυνομικοί διεξάγουν προληπτικές εξακριβώσεις ενώ κοινωνικοί χώροι της πόλης παρακολουθούνται από άντρες της Ασφάλειας. Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στους δρόμους γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τη ΔΕΘ.
Το alterthess θα ενημερώνει διαρκώς για όσα συμβαίνουν στις πορείες. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Συνεχίζουν τις διαδηλώσεις οι συμβασιούχοι πυροσβέστες