Η λιτότητα πλήττει και το ΚΕΘΕΑ

Οι περικοπές στις πιστώσεις προς το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) όχι μόνο δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη νέων δράσεων, αλλά δεν επαρκούν ούτε για να συνεχίσει η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων υπηρεσιών του σε όλη τη χώρα, όπως έγινε γνωστό χθες κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της ειδικής επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών (INBC) για τα ναρκωτικά το 2010. Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή εκκρεμούν αιτήματα από 20 πόλεις της χώρας για την άμεση λειτουργία προγραμμάτων.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, Γ. Νοταράς, το ΚΕΘΕΑ έχει γίνει αποδέκτης 20 αιτημάτων από περιοχές και πόλεις της Ελλάδας για τη δημιουργία εξειδικευμένων υπηρεσιών. Τα αιτήματα έχουν γίνει από Ρόδο, Ναύπλιο, Μεσολόγγι, Θήβα, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Λαύριο, Παιανία, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα, Κατερίνη, Ορεστιάδα.

Παρά τις δυσκολίες ωστόσο, το ΚΕΘΕΑ έχει καταφέρει να αρχίσει τη λειτουργία νέων προγραμμάτων στα Χανιά, στη Μυτιλήνη, στα Γιάννενα, στην Καλαμάτα και την Κομοτηνή, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη». Αυτή τη στιγμή, το Κέντρο ζητά την απόδοση του 8% ή 1.920.000 ευρώ, που περικόπηκαν από την επιχορήγηση του 2010, και την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης 1.933.700 ευρώ για το 2011, αφού οι συνολικές δαπάνες για τη μισθοδοσία, τη λειτουργία και τα πάγια στοιχεία όλων των προγραμμάτων και υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, προϋπολογίζονται στο ύψος των 38.500.500 ευρώ, έναντι συνολικών εσόδων 36.566.800 ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι ταυτόχρονα συνεχίζεται το «πάγωμα» της έγκρισης 185 νέων προσλήψεων από το 2006, παρά την εξαίρεση που έχουν λάβει όλοι οι οργανισμοί θεραπείας από την αναστολή των προσλήψεων.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αλυσοδεμένοι στο υπουργείο

ΟΤΕ: 48ωρη απεργία από σήμερα