Η κριτική της αντιπολίτευσης στην ομιλία του Παπανδρέου

Σχολιάζοντας την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, για να “βαπτίζει” κανείς: το τσεκούρωμα μισθωτών και συνταξιούχων “πολιτική υπέρ της κοινωνικής συνοχής”, τα λουκέτα των επιχειρήσεων “ενίσχυση της επιχειρηματικότητας” και την ύφεση και την ανεργία “όραμα για την ανάπτυξη”. Ό,τι και να πει ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική του, γιατί η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της».

Για «προκλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του εναντίον του λαού», έκανε λόγο το ΚΚΕ….
 «Τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα ονομάζουν πατριωτική στάση. Και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τα λένε αναμόρφωση της Ελλάδας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας: «Για να μην ακούσουν ακόμα πιο προκλητικά οι εργαζόμενοι και κυρίως για να μην υποστούν όσα πιο βάρβαρα τους ετοιμάζουν, πρέπει το γρηγορότερο να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τους στυλοβάτες της πολιτικής του, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, και να στρατευθούν με το ΚΚΕ στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, που την εγγυάται η λαϊκή εξουσία».
«Έκθεση στείρων ιδεών», χαρακτηρίζει την ομιλία του πρωθυπουργού ο ΛΑΟΣ σε σχετική του ανακοίνωση. «Η ζημιά που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τόπο δεν διορθώνεται με ευχολόγια στο κενό. Η ελπίδα για κάτι καινούριο από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, μετατράπηκε σε πλήξη. Επιβεβαιώθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση Οικουμενικής αντίληψης. Τα διαρκή πειράματα επιδεινώνουν την τραγική κατάσταση της χώρας» συμπληρώνεται στην ανακοίνωσή του.
«Ότι κι αν ψελλίζει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για σταθερά και σίγουρα βήματα της ελληνικής οικονομίας, για μάχες που δεν έδωσε ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακολουθούμενη πορεία οδηγεί στον όλεθρο» τόνισε ο Συνασπισμός. «Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο βαθιά ταξικός και αντικοινωνικός χαρακτήρας αλλά και η οικονομική αναποτελεσματικότητα της πολικής του μνημονίου οδηγούν σε αδιέξοδο. Τώρα πια η εκτίμηση αυτή αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα. Το πρόβλημα της χώρας μας δεν εντοπίζεται μονάχα στις παθογένειες του αναπτυξιακού μας μοντέλου ή στην κρατική διαφθορά που εξέθρεψαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ., ούτε βέβαια έπρεπε να έρθει το ΔΝΤ για να τα αντιμετωπίσουμε και τα δύο. Είμαστε ταυτόχρονα και κυρίως αντιμέτωποι με τη δομική κρίση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου. […] Είναι βαθιά η ανάγκη της δημιουργίας μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα χαράξει μια άλλη πορεία. Η σημασία της συνάντησης της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας αλλά και τις δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο θα είναι καταλυτική σε αυτή τη νέα πορεία», σημείωσε σε δελτίο Τύπου του.
Με αφορμή την ομιλία Παπανδρέου, η Δημοκρατική Αριστερά επισήμανε δύο επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική: «την αύξηση των δημοσίων εσόδων και την καταπολέμηση της ακρίβειας». «Δυστυχώς γι’ αυτούς τους στόχους ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν είπε ούτε μια κουβέντα», υπογράμμισε σε δελτίο Τύπου της. «Η ανασφάλεια της κοινωνίας γιγαντώνεται γιατί την αποτυχία της υστέρησης των εσόδων όλοι/ες γνωρίζουν ότι αναπόδραστα, εφ’ όσον διαρκεί το Μνημόνιο, θα την ακολουθήσει η πεπατημένη, δηλαδή η μείωση των δαπανών, που για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σημαίνει απαράδεκτη μείωση μισθών και συντάξεων και κοινωνικών προγραμμάτων».
«Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού συγκρούονται δυστυχώς με την πραγματικότητα. Αισιόδοξοι θα μπορούσαμε να είμαστε, μόνo να επενδύαμε ουσιαστικά στην ταυτόχρονη έξοδο της χώρας από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, κάτι που η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αδυνατούν ακόμη και να σκεφτούν. Και μόνο που μιλούν για «πράσινη ανάπτυξη» την ώρα που κάνουν μονοπώλιο τις οδικές μεταφορές και βάζουν στον πάγο την περιβαλλοντική νομοθεσία, δείχνει ότι, στην καλύτερη περίπτωση, ο πρωθυπουργός ζει σε άλλο πλανήτη», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.

πηγή:tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αποχώρησαν οι ΔΕΛΤΑ και οι ΔΙΑΣ

Το γεωγραφικό και πολιτικό ισοζύγιο του ανασχηματισμού