Η κηδεία του Κροπότκιν στο U tube

 

H κηδεία του Κροπότκιν έγινε μεταξύ στις 10 και 13 Φεβρουαρίου το 1921. To βίντεο προέρχεται από το «Τμήμα των κοινωνικών χρονικών του Πανρωσικού κινηματογράφου και φωτογραφίαςν” 
 
Από το 0:33 και μετά μπορείτε να δείτε την επιτροπή για την οργάνωση της κηδείας, η οποία περιελάμβανε μια σειρά από τα πιο γνωστά ονόματα αναρχικών εκείνης την εποχή – Sandomirskyi, Perovskyi, Lebedev, Yarik (0:49), Askarov, Pavlov, Atabekyan (01:00) , T. Shapiro, Α. Shapiro, Alexey Borovoy, Piro (01:11), Gogelio, Maximov, Markus, Anosov, Chernyi (1:31) και Alexandr Berkman (1:45).
 
Μετά ακολουθεί είναι η νεκρική πομπή στην πόλη Dmitrov, την  ειδική πομπή με το τρένο για τη Μόσχα, και το αντίο των συνδικάτων. Στο 6:40 μπορείτε να δείτε την Emma Goldman και τον  Alexandr Berkman.
Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή του ντοκυμαντέρ βρίσκεται στο  7:40 λεπτό, όπου φαίνονται οι αναρχικοί πολιτικοί κρατούμενοι που αφέθηκαν προσωρινά για να παρακολουθήσουν την κηδεία. Μερικοί από αυτούς δεν αποφυλακίστηκαν ξανά στην υπόλοιπη ζωή τους. Η κηδεία του Κροπότκιν ήταν η τελευταία δημόσια πορεία αναρχικών στην Μόσχα μέχρι το 1988.
 
Τέλος, από το 9:36 και μετά υπάρχει το βίντεο με τις ομιλίες  στις 13 του Φλεβάρη στο νεκροταφείο Νοβοντέβιτσι. Οι ομιλίες είναι των : Sandomirsky εκ μέρους των Αναρχικών Οργανώσεων, Schteinberg των  των αριστερών σοσιαλιστικών επαναστατών,ο Pavlov εκ μέρους των αναρχικών, Mostovenko εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος (επίσημες αρχές δεν μπορούσαν να αγνοούν αυτή την περίπτωση), Ermansky εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών – μενσεβίκων , Ροσμέρ εκ μέρους της Κομμουνιστικής Διεθνούς, η Έμμα Γκόλντμαν εκ μέρους των αμερικάνων αναρχικών, Pevin εκ μέρους των φοιτητών της  και Baron εκ μέρους της ουκρανικής ομοσπονδίας αναρχικών “Alarm”.
 
Πηγή: avtonom.org
 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στο ΣτΕ προσέφυγαν Περιφέρειες κατά απολύσεων υπαλλήλων τους

Προφυλακιστέος ο αρχιφύλακας για εμπλοκή στο κύκλωμα ναρκωτικών