Η Κερατέα κρατάει…

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας και συνολικότερα της Λαυρεωτικής ενάντια στο σχεδιαζόμενο ΧΥΤΑ. Εχθές το βράδυ, ομάδα πολιτών από τη Λαυρεωτική, σε μία συμβολική κίνηση επιχείρησαν να “χτίσουν” την είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται η ΔΟΥ και το ΙΚΑ Λαυρίου.

Κατά την διάρκεια της “επιχείρησης” χτισίματος, εμφανίσθηκαν 2-3 περιπολικά και ασφαλίτικα, περικύκλωσαν τους πολίτες και συνέλαβαν 3 άτομα, μεταξύ αυτών έναν ανήλικο. Τους οδήγησαν σιδηροδέσμιους στο Α.Τ. Λαυρίου και ξεκίνησε η διαδικασία απαγγελίας κατηγοριών.

Η είδηση της σύλληψης μαθεύτηκε αστραπιαία στα μπλόκα του Λαυρίου και της Κερατέας και αμέσως και από τα δύο μπλόκα δεκάδες άτομα πολιόρκησαν το Τμήμα για συμπαράσταση στους κρατούμενους συμπολίτες μας και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Την ίδια στιγμή έφθαναν στην πόλη του Λαυρίου διμοιρίες των ΜΑΤ για εκφοβισμό των συγκεντρωμένων, οι οποίες όμως δεν τόλμησαν να επέμβουν αναλογιζόμενες το ενδεχόμενο σύγκρουσης με τους εξαγριωμένους πολίτες.

Περίπου μία ώρα μετά την άφιξη των συμπολιτών μας στο Α.Τ και την έμμεση πολιορκία του, οι δύο συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι (αφού ο ανήλικός είχε αφεθεί νωρίτερα) μέσα στις ζητωκραυγές των συγκεντρωμένων.

Αμέσως μετά το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκε στο κτίριο της ΔΟΥ και αποτέλείωσε το έργο που είχε μείνει μισό!

Πηγή και φώτο από athens.indymedia.org

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Με τη δύναμη της θέλησης συνεχίζουν τον αγώνα τους οι 50 απεργοί πείνας στη Θεσσαλονίκη

Παγκόσμια Τράπεζα: Εύθραυστη η Μέση Ανατολή