in

«Η καμπάνα χτυπάει για όλους»

«Η καμπάνα χτυπάει για όλους»

Tην “συγκυβέρνηση της κοινωνικής συμφοράς” καταγγέλλει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, “Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη”, για τις προγραμματισμένες απολύσεις στον χώρο των της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς και τις σχολικές καθαρίστριες η κυβέρνηση προγραμματίζει τους επόμενους μήνες διαθεσιμότητα και απολύσεις που αφορούν: τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων (πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι κ.λπ.), διότι κρίνονται ως «υπεράριθμοι» σύμφωνα με το, κατά Μιχελάκη, «μοντέλο του ιδανικού (sic) δήμου», που εκπονεί με εργώδεις ρυθμούς η γαλλική ομάδα του κ. Λε Πετίτ, στο πλαίσιο της κατ’ ευφημισμόν «αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου».

Οι νέες καρατομήσεις δημοτικών υπαλλήλων θα γίνουν με:

-Συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών των δήμων εξαιτίας της ανάθεσης τους σε εργολάβους ή εταιρίες security (καθαριότητα, πράσινο, φωτισμός, φύλαξη σχολείων).

– Καταργήσεις ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και δημοτικών επιχειρήσεων και απόλυση του προσωπικού τους, χωρίς τον «φερετζέ» της διαθεσιμότητας.

– Συρρίκνωση του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στον πυρήνα των δημοτικών αρμοδιοτήτων (ληξιαρχείο, δημοτολόγιο κ.ά.).

– Σταδιακή κατάργηση των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων με την απευθείας ανάθεση έργων σε ιδιώτες με τη μέθοδο της «μελέτης-κατασκευής», σε συνεργασία με τη φιλομνημονιακή πλειοψηφία του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Αυτό «φωτογραφίζει» το υπουργείο Εσωτερικών με την εγκύκλιο «Καθορισμός προεκτιμώμενης αμοιβής μελέτης που ανατίθεται με τις διατάξεις του άρθρου 209 παρ. 3 του Ν.3463/2006».

Έτσι οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, με τη δραστική συρρίκνωση του επιστημο-τεχνικού προσωπικού τους, θα αναγκάζονται να αναθέτουν την εκπόνηση μελέτης σε πτυχιούχο μελετητή ή μελετητικό γραφείο Α’ ή Β’ τάξης κατά παρέκκλιση των διατάξεων της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, εφόσον η προεκτιμώμενη αμοιβή όλων των σταδίων της μελέτης δεν υπερβαίνει το 30% του ανώτατου ορίου αμοιβής πτυχίου Α’ τάξης, που ισχύει για την αντίστοιχη κατηγορία μελέτης.

Η παραπάνω διάταξη αφήνει απ’ έξω ζητήματα όπως: η προετοιμασία φακέλου του έργου, η προεκτίμηση αμοιβής, η διοίκηση-παρακολούθηση-έγκριση-παραλαβή της μελέτης. Όσοι μηχανικοί απομείνουν στους δήμους θα περιοριστούν απλώς να υπογράφουν τους φακέλους.

Σ’ αυτό το «γύρο του θανάτου» κανείς δεν μπορεί να παραμένει απαθής θεατής. Η «καμπάνα χτυπάει για όλους» – εκτός από τους «πολιτικά κωφούς». Δεν μπορούμε να συμβιώνουμε με την κυβέρνηση που μας έχει κάνει το βίο αβίωτο. Η ανατροπή της είναι ο δρόμος για τη σωτηρία της χώρας. Αιρετοί, εργαζόμενοι, απολυμένοι της Αυτοδιοίκησης, δημότες πρέπει να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που μόνο η Αριστερά μπορεί να εγγυηθεί, καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στο ΣτΕ συζητήθηκε η αίτηση αναστολής για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ασάνζ:Νίκη για τον Σνόουντεν η ανακοίνωση Ομπάμα για μεταρρυθμίσεις