Η ΕΡΤ δεν μένει μόνη- Συναυλία στήριξης στο Ραδιομέγαρο

Συναυλία για τη στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των Μουσικών Συνόλων της διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στις 7 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.).

Στη σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλεται η κατάργηση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ «που με βάναυσο τρόπο δολοφονούνται από την κυβέρνηση καταφέρνοντας καίριο χτύπημα στον πολιτισμό της πατρίδας μας».

Μουσικοί και χορωδοί από όλα τα μουσικά σύνολα της Αθήνας θα ενώσουν της φωνές τους: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Χορωδία ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων, Καμεράτα, Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, Φιλαρμονική Δήμου Πειραιά.

Παράλληλα, διαμαρτυρία-χάπενινγκ για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να ακουστεί η φωνή διαμαρτυρίας και στο κέντρο της Αθήνας.

Εργαζόμενοι έστησαν πανό στο προαύλιο του Αγνώστου Στρατιώτη στο οποίο αναγράφεται “ERT not for sale (H EΡΤ δεν πωλείται), ενώ κρατούν πλακάτ με φωτογραφίες ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στην ΕΡΤ θέλοντας να δείξουν το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη διάδοση του πολιτισμού.

Τέλος, σημειώνεται πως όλη τη νύχτα τόσο στο προαύλιο όσο και στους χώρους του Ραδιομεγάρου δεν έλειψαν ούτε στιγμή άνθρωποι όλων των ηλικιών που στέκονται αλληλέγγυοι στους εργαζομένους ώστε να κρατηθεί η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία ζωντανή. Τέλος, πλήθος καλλιτεχνών έχει δώσει το παρών όλες τις προηγούμενες μέρες με συναυλίες αλληλεγγύης, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Δείτε live το πρόγραμμα της ΕΡΤ:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Βομβαρδίστε” την ΠΟΕΣΥ

Οι νεαροί βουλευτές συμπαραστέκονται στην ΕΡΤ