«Η EE γνώριζε το ελληνικό πρόβλημα»

“Εκείνο που αποδεικνύεται από τις δηλώσεις Γιούνκερ είναι ότι όλοι γνώριζαν για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αλλά ο καθένας για τους δικούς του λόγους τα απέκρυπτε”, σημειώνει σε σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης
.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο κ. Καραμανλής παρουσίαζε μικρότερο έλλειμμα και “έπαιζε με τα νούμερα”, ο κ. Παπανδρέου “έκανε τον ανήξερο για να στηρίξει έτσι την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού”, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία “βολεύονταν αφού κέρδιζαν διπλά, τόσο από την προώθηση των εξαγωγών τους όσο και από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού προς τη χώρα μας”.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι “οι στρεβλώσεις του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου είναι γνωστές και βαρύνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ που το υπηρέτησαν επί δεκαετίες. Αυτό που όμως σκόπιμα αποκρύπτεται, τόσο από τους ευρωπαίους εταίρους μας όσο και από τον νυν και τον πρώην πρωθυπουργό, είναι ότι το ελληνικό πρόβλημα αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού και συνδέεται άμεσα με την κρίση του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου που έχει κλείσει τον κύκλο του. Η υπέρβαση της σημερινής κρίσης απαιτεί ριζικές αλλαγές, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και συνολικά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Δεν θα διανείμουν πετρέλαιο, διαμηνύουν οι πρατηριούχοι

Αύριο η απόφαση για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου