Η Ε.Ε. καταδικάζει κατεδάφιση παλαιστινιακού κτιρίου στην Ανατ. Ιερουσαλήμ

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε., Κάθριν Άστον καταδίκασε απερίφραστα την κατεδάφιση από το Ισραήλ ενός παλιού παλαιστινιακού ξενοδοχείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, χαρακτηρίζοντας παράνομες τέτοιου είδους ενέργειες.

Το κτίριο, που αποτελούσε σύμβολο για τους Παλαιστίνιους κατεδαφίστηκε ώστε να κατασκευαστούν εκεί κατοικίες για ισραηλινούς εποίκους.

“Καταδικάζω απερίφραστα την καταστροφή το πρωί του ξενοδοχείου Shepherd και την προβλεπόμενη κατασκευή ενός νέου παράνομου οικισμού εποίκων. Υπενθυμίζω ότι οι οικισμοί εποίκων είναι παράνομοι όσον αφορά το διεθνές δίκαιο”, σημειώνει η Άστον σε ανακοίνωσή της.

Οι εποικιστικές αυτές δραστηριότητες “υπονομεύουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των πλευρών και συνιστούν εμπόδιο για την ειρήνευση”, υπογραμμίζει η Άστον, υπενθυμίζοντας ότι “η Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελεί μέρος των κατεχόμενων (από το Ισραήλ) Παλαιστινιακών Εδαφών” και ότι “η ΕΕ δεν αναγνωρίζει την προσάρτησή της”.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δήλωσε σήμερα ότι ο ρόλος της Ευρώπης για να επιτευχθεί “ειρήνη μεταξύ των Παλαιστίνιων και των Ισραηλινών είναι κρίσιμος”.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριγιάντ αλ Μάλκι δήλωσε σήμερα έπειτα από συνομιλίες που είχε με την ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών Τρινιδάδ Χιμένεθ ότι οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι χώρες μέλη της ΕΕ, θα αναγνωρίσουν ως το Σεπτέμβριο του 2011 την Παλαιστίνη ως κράτος.

“Η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών μου είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος στις αρχές του Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο Μάλκι σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα, χωρίς να διευκρινίσει πότε συνομίλησε με την Ισπανίδα υπουργό

απο tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Και η Χιλή αναγνωρίζει Παλαιστινιακό Κράτος

Το ΣΤΕ αποφάσισε την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα