Η Δράση για την Ελευθερία για τον Κώστα Γουρνά

Η Δράση για την Ελευθερία εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Κώστα Γουρνά, ο οποίος κρατείται στις Φυλακές Τρικάλων ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 9 Οκτώβρη. Το αίτημα του: να μεταχθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού για να μπορεί να βλέπει τα 22 μηνών παιδιά του. Η ανακοίνωση της Δράσης:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ

15 10 2010

Ο Κώστας Γουρνάς, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και προφυλακισμένος στις Φυλακές Τρικάλων, από τις 9/10 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας με το «εξωφρενικό» αίτημα να μεταχθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού ώστε να μπορεί να βλέπει τα 22 μηνών παιδιά του.
Η εκδικητικότητα του κράτους τόσο απέναντι στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα όσο και γενικότερα σ’ όσους αμφισβητούν και αντιστέκονται στην αστική νομιμότητα είναι δεδομένη (με πολλά παραδείγματα στην πορεία των χρόνων). Από το σημείο όμως αυτό έως το σημείο το κράτος να τιμωρεί και τα παιδιά των αγωνιστών παραπάει. Τελικά για άλλη μια φορά αντιλαμβανόμαστε ότι ο «νομικός τους πολιτισμός» αφορά μόνο όσους κινούνται μέσα στα όρια της αστικής νομιμότητας, π.χ.  Χριστοφοράκος της Siemens, παραδικαστικό κ.λ.π.
Από την πρώτη στιγμή το κράτος επέλεξε για τους έξι της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα να τους διασκορπίσει σε διάφορες φυλακές της χώρας με προφανή στόχο από τη μία να δυσχεράνει την επαφή με τους δικηγόρους τους με ό,τι αυτό σημαίνει, όσο και να τους απομονώσει από τις οικογένειές τους και από τους συγκατηγορούμενούς τους.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Κώστα Γουρνά, που διεκδικεί με κίνδυνο της ζωής του το πιο αυτονόητο δικαίωμα κάθε κρατούμενου, να είναι κοντά στον τόπο κατοικίας του ώστε να διευκολύνεται η επαφή με την οικογένειά του.
Ως Δράση για την Ελευθερία απαιτούμε να μεταφερθούν όλοι οι κρατούμενοι για την υπόθεση του Ε.Α. στον Κορυδαλλό, ώστε να διευκολυνθεί τόσο η επαφή με τις οικογένειές τους όσο και με τους δικηγόρους τους για την προετοιμασία της δίκης τους. Να καταργηθεί το καθεστώς απομόνωσης που έχει επιβληθεί στον Νίκο Μαζιώτη και το Σαράντο Νικητόπουλο στα υπόγεια της ΣΤ΄ Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλό.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Δράση για την Ελευθερία

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Παρουσίαση ψηφοδελτίων από τη “Θεσσαλονίκη της Ανατροπής”

26 νεκροί εργάτες στην Κίνα