Η αστυνομία ζητάει στα νοσοκομεία τα ονόματα των απεργών πείνας

Όπως καταγγέλει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας στην Αθήνα, αστυνομικοί ζήτησαν από τους γιατρούς τα στοιχεία των απεργών πείνας που μεταφέρθηκαν σήμερα σε νοσοκομεία εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας τους. Όταν μάλιστα οι γιατροί αρνήθηκαν, ως όφειλαν σύμφωνα με το ιατρικό απόρρητο, οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία των ίδιων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – καταγγελία της Πρωτοβουλίας:

Ντροπή! Η αστυνομία ζητάει στα νοσοκομεία τα ονόματα των απεργών πείνας

 

Αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η κυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός, αστυνομικοί πηγαίνουν στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι μετανάστες απεργοί πείνας και ζητάνε από το νοσηλευτικό προσωπικό τα ονόματα τους. Πρόκειται για τους 16 απεργούς πείνας που διακομίστηκαν σήμερα το μεσημέρι σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας, προκειμένου να μην προκληθούν ανεπίστρεπτες βλάβες στην υγεία τους.

Η τρομοκρατική τακτική της αστυνομίας παραβιάζει βάναυσα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και φέρνει στο νου τα χρόνια της δικτατορίας. Για να κάνουν μάλιστα το αίσχος ακόμα πιο επαίσχυντο, οι αστυνομικοί πήραν τα στοιχεία των γιατρών του Ερυθρού Σταυρού και του Αμαλία Φλέμινγκ όταν αυτοί αρνήθηκαν να τους δώσουν τα στοιχεία των νοσηλευόμενων απεργών πείνας.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας καταγγέλλει τη νέα κυβερνητική αθλιότητα. Καλούμε τους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύονται ή θα νοσηλευτούν απεργοί πείνας, να τιμήσουν τον όρκο του Ιπποκράτη και τις βασικές αρχές του πολιτισμού.

 

Νίκη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

 

Αθήνα 27/2/11, 19:20

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

http://hungerstrike300.espivblogs.net/

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βίντεο από την πορεία στη γενική απεργία στη Θεσσαλονίκη

Επέμβαση του ελληνικού στρατού στις κοινωνικές εξεγέρσεις εντός και εκτός χώρας με εντολή ΝΑΤΟ