Η Αριστερά ενάντια στις ρυθμίσεις της περαιώσεις

ΚΚΕ και Συνασπισμός καταγγέλλαν ως χαριστικές και σκανδαλώδεις τις ρυθμίσεις περαιώσης χρεών προς το Δημόσιο, που προτείνει η κυβέρνηση με σκοπό να καλύψει την τρύπα των εσόδων. Συγκεκριμένα,

Ως νέο χαράτσι για τους μικρούς βιοτέχνες και επιβράβευση για τους μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν δισεκατομμύρια ευρώ χαρακτηρίζει την ρύθμιση της περαίωσης που προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών, το γραφείο τύπου του ΚΚΕ.

Όπως τονίζει “για τους μικρούς βιοτέχνες και τους εμπόρους αποτελεί ένα νέο χαράτσι που τους οδηγεί στην απόγνωση”. Αντίθετα υποστηρίζει πως “για τους μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν στην εφορία δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ απολαμβάνουν τεράστιες φοροαπαλλαγές και προνόμια, είναι επιβράβευση”.
Τέλος κάνει λόγο για ανάγκη συμμαχίας των εργαζομένων και των μικρομεσαίων κατά των μονοπωλίων και των κομμάτων που τα υπηρετούν.

Πηγή enet.gr

Η κυβέρνηση εγκατέλειψε πολύ εύκολα την διακήρυξη της για συστηματικούς ελέγχους με την εφαρμογή των χαριστικών περαιώσεων, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝ.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζει σκάνδαλο την περαίωση “όχι για τα μικρομάγαζα των λίγων εκατοντάδων ευρώ αλλά για τους συστηματικούς φοροφυγάδες που τώρα μπορούν να πίνουν στην υγειά των κορόιδων και να χλευάζουν την κοινωνία που δοκιμάζεται”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Παρέμβαση στην Πάτρα- αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο Banquet

Ανακοίνωση πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα