Η απεργία των τρένων παραλύει το Βέλγιο

Η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην κρατική σιδηροδρομική εταιρεία του Βελγίου SNCB, που ξεκίνησε την Κυριακή το βράδυ, παρέλυσε τις συγκοινωνίες και προκάλεσε μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Βέλγιο, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Κανένα τρένο δεν πραγματοποίησε σήμερα δρομολόγια στη Βαλονία και στις Βρυξέλλες, ενώ πολύ σπάνια και περιστασιακά εκτελούνται κάποια δρομολόγια σε μικρές διαδρομές στη Φλάνδρα, στο βόρειο Βέλγιο, όπως δήλωσε ο Φρεντερίκ Πετί, εκπρόσωπος της Infrabel, της εταιρείας διαχείρισης των σιδηροδρομικών υποδομών.

Η απεργία αυτή προκάλεσε μεγάλη κυκλοφορική συμφόρηση στους δρόμους της χώρας, με τα μποτιλιαρίσματα να υπολογίζονται σε συνολικά 350 χλμ., γύρω στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος). Εξίσου μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί και κατά τις ώρες που κλείνουν τα γραφεία μεταξύ 16:00 και 19:00 τοπική ώρα.
Την 24ωρη απεργία κάλεσε το σοσιαλιστικό συνδικάτο CGSP, ενώ υποστηρίζεται από το ανεξάρτητο συνδικάτο SIC, όσον αφορά τις συνθήκες απασχόλησης και την απώλεια θέσεων εργασίας των υπαλλήλων της σιδηροδρομικής εταιρείας του Βελγίου SNCB.
Σε συνδυασμό με την απεργία στη Γαλλία, οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες σε μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης έχουν παραλύσει.
Η κυκλοφορία των τρένων μεγάλης ταχύτητας Thalys και Eurostar μέσω Βελγίου δεν θα εκτελείται μέχρι σήμερα το βράδυ, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.
από enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Ιδού η Πάρος, ιδού και η πρόκληση”

Στάσεις εργασίας σήμερα στα ΚΕΠ