Για λιγότερο κράτος και “κοινωνία που συναινεί” κάνει λόγο ο Παπανδρέου

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με οποιοδήποτε κόστος στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, με αιχμή τού δόρατος τις ΔΕΚΟ, επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης, την οποία και θα επιδιώξει η κυβέρνηση.

Στην συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρωθυπουργός επικρίνει την τακτική δεκαετιών που ακολουθήθηκε στις ΔΕΚΟ και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως «έφθασε ο κόμπος στο χτένι». «Ανεχθήκαμε να έχουμε ΔΕΚΟ με πελώρια ελλείμματα ή μέτριες υπηρεσίες και πληρώσαμε όλοι ένα πανάκριβο λογαριασμό. Σήμερα έφτασε η ώρα να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα γιατί δεν πάει άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα κάνει σαφή την λογική στην οποία στηρίζεται η πολιτική αποκρατικοποιήσεων  δηλώνοντας ότι «πλέον αυτές τις αποφάσεις μας θα τις καθορίσει η ανάγκη παρέμβασης ανά τομέα και φορέα. Αλλού θέλουμε να έχουμε μια κρατική παρουσία, αλλού δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να υπάρχει κρατική παρουσία.»

Ο πρωθυπουργός εκδηλώνει την πεποίθηση του πως η ελληνική κοινωνία στηρίζει το έργο της κυβέρνησης. «Τολμώ να πω ότι φέτος, δεδομένων των συνθηκών, είχαμε πρωτοφανή κοινωνική ειρήνη», σημειώνει. Αναφερόμενος στην ανάγκη να αποφύγουν τις κομματικές περιχαρακώσεις οι πολιτικές δυνάμεις δηλώνει ότι «η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης με σοβαρή διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους», την οποία χαρακτηρίζει εθνική επιταγή. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σε εξέλιξη η πορεία αλληλεγγύης στη Λάρισα μέσα σε αγωνιστικό κλίμα

Την τύχη των ελληνικών γραμμάτων “ζήλεψε” ο εκδοτικός οργανισμός Κυριακίδη καταγγέλλει το σωματείο βιβλιοχάρτου Θεσσαλονίκης