Γαλλία : Συντάξεις και έμμεσες διακρίσεις κατά των γυναικών

@font-face { font-family: “Cambria”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: “Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; } @font-face { font-family: “Cambria”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: “Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; }

Μια ομάδα βουλευτών κατήγγειλε πως ο νέος νόμος για το συνταξιοδοτικό δεν παίρνει υπόψη τις διακρίσεις που βιώνουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο και πως τις μεταφέρει και στις συντάξεις. Το πόρισμα που ανακοίνωσε χτες η ανώτατη αρχή κατά των διακρίσεων (Halde) επιβεβαιώνει πως αν δεν γίνουν ειδικές ρυθμίσεις, οι γυναίκες θα « τιμωρηθούν » στην σύνταξη εξαιτίας των … πρώτερων επισφαλών συνθηκών εργασίας τους.

Το πόρισμα προτείνει μεταξύ άλλων, στις επιχειρήσεις όπου οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι μεγάλες να γίνεται υποχρεωτικά αναπροσαρμογή. Επίσης, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με μειωμένο ωράριο να ασφαλίζονται με βάση το πλήρες ωράριο και με την συμμετοχή του εργοδότη τους. Ζητά επίσης, να τηρηθεί το όριο των 65 χρόνων για αυτούς και αυτές που έχουν πάρει κάποια στιγμή γονική άδεια.
Το πόρισμα της Halde συνιστά μια θετική εξέλιξη. Η συνέχεια βέβαια των κινητηποιήσεων θα κριθεί αύριο από την συμμετοχή του κόσμου στις απεργίες και τις διαδηλώσεις.
Φωτογραφία Patrice Leclerc, http://www.phototheque.org/photo/34106.html

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Το Τάβλι» του Δ. Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Α. Ρέτσου στη Θεσσαλονίκη

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων