Γαλλία: Μέτρα και απολύσεις 14δισ ευρώ

Αντιμέτωπη με δραστικές περικοπές ύψους 14 δισ. ευρώ φαίνεται πως είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Πρώτα θύματα της λιτότητας θα είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι

Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία: εάν η ανάπτυξη συνεχίσει να δηλώνει απούσα, που σημαίνει να είναι κατώτερη του 0,1% που προβλέπει η κυβέρνηση, τότε το έλλειμμα θα κυμανθεί γύρω στο 4% του ΑΕΠ. Το ελεγκτικό συνέδριο επιβεβαιώνει έτσι τις συστάσεις της Κομισιόν προς τη Γαλλία, που προκάλεσαν την ενοχλημένη αντίδραση του Φρανσουά Ολάντ.

Αντίθετα, o σοσιαλιστής πρόεδρος του ελεγκτικού Ντιντιέ Μιγκό δεν αντιμετώπισε αρνητικές αντιδράσεις, αλλά είχε μάλιστα την ευκαιρία να εξηγήσει λεπτομερώς μέσα από συνεντεύξεις τους λόγους για τους οποίους επιβάλλονται οι περικοπές.

Έτσι εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα επωφεληθεί από την όλη ατμόσφαιρα για να τολμήσει το επόμενο βήμα των δραστικών περικοπών, με εξαγγελίες μέσα στο κατακαλόκαιρο, όπως άλλωστε συνηθίζεται στους δύσκολους καιρούς.

Ήδη με χθεσινές δηλώσεις του o εισηγητής του προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο Κριστιάν Εκέρ δήλωσε ότι η Γαλλία θα προχωρήσει σε περικοπές ύψους 14 δισ. ευρώ μέσα στο 2014, οι οποίες, μαζί με τις δημοσιονομικές προσπάθειες θα μπορούσαν να φέρουν το έλλειμμα στο 3,5% το 2014 και στο 2,9% το 2015.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι πρώτοι στη λίστα των περικοπών αφού προβλέπεται να μειωθεί η ετήσια αύξηση των αποδοχών τους από 3% στο 0,15%, με συνολική κατάργηση, από την αρχή της πενταετίας, 28.000 δημοσίων θέσεων.

Πηγή: euro2day

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νέο βιβλίο από το Alterthess: Στιγμές Σαλονίκης Εαρινές

Μόνο από την μπροστινή πόρτα η επιβίβαση στα λεωφορεία από σήμερα