«Φύλλο πορείας» για 22.000 υπαλλήλους

Ως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεωτικές μετατάξεις- Περίπου 14.000 υπάλληλοι νομαρχιών θα μετακινηθούν στις περιφέρειες, 3.000 στους δήμους και 5.000 από τις περιφέρειες στις επτά υπό σύσταση κρατικές διοικήσεις.
Μετά τη χαρτογράφηση του χώρου των υπηρεσιών των «Καλλικράτειων» δήμων που διενήργησε το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να διαπιστώσει σε ποιες ακριβώς υπηρεσίες θα διοχετευθεί το νέο προσωπικό, άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για τις υποχρεωτικές μετατάξεις. Περίπου 14.000 υπάλληλοι των νομαρχιών θα μεταταγούν ως το τέλος του έτους προς τις περιφέρειες, ενώ ακόμη 3.000 θα μετακινηθούν στους δήμους της χώρας. Ακόμη περίπου 5.000 υπάλληλοι οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στις περιφέρειες θα μετακινηθούν υποχρεωτικά προς τις επτά υπό σύσταση κρατικές διοικήσεις, οι οποίες θα αναλάβουν τις αρμοδιότητες που επιτελούνται σήμερα από τις υφιστάμενες περιφέρειες και δεν μπορούν λόγω συνταγματικών δεσμεύσεων να μεταφερθούν στην Αυτοδιοίκηση.
Οι υπάλληλοι που θα μεταταγούν στους δήμους θα τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις, ενώ οι υπάλληλοι οι οποίοι θα μετακινηθούν στις περιφέρειες θα καταλάβουν κανονικά τις οργανικές θέσεις που θα συσταθούν με τα Προεδρικά Διατάγματα για τους νέους οργανισμούς. Οι υποχρεωτικές μετατάξεις, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του «Καλλικράτη», θα γίνουν σταδιακά, αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, έτσι ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2011, όποτε θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, να είναι σε θέση να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Η επίσπευση των υποχρεωτικών μετατάξεων, που σημαίνει ότι άμεσα κάθε υπάλληλος θα πάρει και το «φύλλο πορείας» για την υπηρεσία στην οποία πλέον θα του υποδειχθεί, υπαγορεύθηκε μετά και την αποτυχία των εθελοντικών μετατάξεων.
Μόλις 1.648 υπάλληλοι δήλωσαν ότι θέλουν να μεταταγούν από ένα σύνολο περίπου 27.500 υπαλλήλων (17.000 στις νομαρχίες και 10.500 στις περιφέρειες). Από τους 1.648 υπαλλήλους οι 1.298 αιτήθηκαν να μεταταγούν σε δήμους και 350 σε περιφέρειες. Τι πρέπει να γνωρίζουν όμως οι υπό μετάταξη υπάλληλοι; «Το Βήμα» με βάση και απαντήσεις που έχει δώσει το υπουργείο Εσωτερικών σε σχετικά ερωτήματα εργαζομένων, απαντά σε 15 ερωτήσεις γύρω από τις μετατάξεις.
Αναδημοσίευση από Βήμα, http://workersnet.wordpress.com/ 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απέλαση Ιρλανδής ακτιβίστριας από το Ισραήλ

Εκτροχιάστηκε τρένο με προορισμό την Θεσσαλονίκη