Φριχτός ακρωτηριασμός 37χρονου στη ΔΕΗ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στο ορυχείο Καρδιάς. Ανειδίκευτος εργάτης εργαζόταν μαζί με συναδέλφους του στο τμήμα συγκόλλησης ιμάντων. Ήταν 11 το πρωί, όταν με γερανοφόρο μηχάνημα γινόταν η έλξη μιας ταινίας. Ο 37χρονος είδε μία πέτρα που είχε σφηνώσει στην ταινία και προσπάθησε να την τραβήξει. Στην προσπάθεια αυτή σφήνωσε το χέρι του ανάμεσα στην ταινία και στο τύμπανο, με αποτέλεσμα να κοπεί ο αντίχειρας και να συνθλιβεί το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω.
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο της ΔΕΗ, το οποίο μετέφερε τον νεαρό εργαζόμενο στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Οι γιατροί διέγνωσαν “σύνθλιψη δεξιού άνω άκρου με βαθύ θλαστικό τραύμα έσω επιφάνειας του βραχίονα και αντιβραχίου, καθώς και ακρωτηριασμό αντίχειρα”. Εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο της ορθοπεδικής κλινικής και υποβλήθηκε σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση.
Ο πρόεδρος του σωματειακού παραρτήματος του “Σπάρτακου” στο ορυχείο Καρδιάς, Κωνσταντίνος Αρταχανίδης, υπογράμμισε ότι “το σημερινό ατύχημα, όσο και τόσα άλλα που συμβαίνουν, έχει την αιτία του στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην έλλειψη προσωπικού και στη χρησιμοποίηση ανειδίκευτων νεαρών εργαζόμενων εργολάβων για εργασίες που χρειάζονται ειδικευμένο προσωπικό”. Υπηρεσιακά στελέχη του ορυχείου Καρδιάς ομολογούν ότι “δίνουμε καθημερινή μάχη να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις του ορυχείου και στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες, με λιγοστό τακτικό προσωπικό”. Είναι ενδεικτικό ότι το ορυχείο Καρδιάς, με έναν πολύ μεγάλο όγκο εργασιών, έχει μόλις 496 εργαζόμενους, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια είχε 750 άτομα. Μόνο το 2010 βγήκαν σε σύνταξη 100 εργαζόμενοι.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μεταναστευτική πορεία

113 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ