in ,

“Έξυπνη σίτα”, “pretty bra” και απολύσεις στη γνωστή εταιρεία τηλεπωλήσεων

“Έξυπνη σίτα”, “pretty bra” και απολύσεις στη γνωστή εταιρεία τηλεπωλήσεων

Για την απόλυσή τους ενημερώθηκαν οι τρεις εργαζόμενες στο τηλεφωνικό κέντρο της γνωστής εταιρείας τηλεπωλήσεων που ζήτησαν από τη διοίκηση να ενημερωθούν για τα ωράρια εργασίας τους και τα ρεπό τους καθώς η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις συμβάσεις εργασίας που υπέγραψαν.  Πρόκειται για την εταιρία Diamant, που κάνει τις γνωστές διαφημίσεις για το Pretty Bra, την έξυπνη σίτα, το έξυπνο λάστιχο κ.ο.κ.

Όπως μας λέει μια εκ των απολυμένων η προσωπάρχης της εταιρείας τις ενημέρωσε πως απολύθηκαν καθώς “η δουλειά έχει πέσει”, όμως όπως οι ίδιες γνωρίζουν πως την ημέρα της απόλυσής τους η εταιρεία προχώρησε σε προσλήψεις πέντε ακόμη εργαζομένων. 

Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε του ρεπορταζ του alterthess.gr σχετικά με τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που κατήγγειλλαν οι εργαζόμενοι της γνωστής εταιρείας τηλεπωλήσεων που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις οθόνες των τηλεοράσεων και στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εταιρεία επί της οδού Βαλαωρίτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ποιά είναι η εργασιακή πραγματικότητα στην Diamant;

Όπως καταγγέλλει μία εκ των τριών απολυμένων, τα στοιχεία της οποίας υπάρχουν στη διάθεση του alterthess.gr, oι εργαζόμενες στο τηλεφωνικό κέντρο δουλεύουν μέχρι και 12 ώρες την ημέρα και για εφτά ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή ακόμα και Σαββατοκύριακα και αργίες.

«Όταν προσληφθήκαμε μας έγινε σύμβαση για πενθήμερο, οκτάωρο. Μας είπαν ότι όσον αφορά τις υπερωρίες ενδεχομένως να δουλεύαμε και το πολύ δύο Σάββατα ή δύο Κυριακές το μήνα. Αυτή ήταν και η συμφωνία με τους υπεύθυνους», αναφέρει.

«Μετά από δεκαπέντε ημέρες βλέπαμε τη πραγματικότητα και δεν το πιστεύαμε. 10 με 12 ώρες δουλειάς και 7 ημέρες την εβδομάδα. Δεν μας ειδοποιούσαν πότε θα φύγουμε, πόσο θα καθίσουμε παραπάνω μετά το πέρας του ωραρίου», περιγράφει η γυναίκα που εργαζόταν στο τηλεφωνικό κέντρο.

«Τελείωνε η βάρδια μας και απλά δινόταν εντολή να μη φύγει κανείς γιατί είχε δουλειά», λέει.

«Μας έλεγαν έχουμε άλλες 500 παραγγελίες μετά τη διαφήμιση στο ΣΚΑΙ. Κάντε γρήγορα, τρέξτε γιατί σε 1,5 ώρα είναι η διαφήμιση στο τούρκικο», περιγράφει και προσθέτει: «και είναι το χειρότερο να σου πέσει το τούρκικο γιατί έχει πολύ κόσμο».

«Ο άτυπος νόμος στο εσωτερικό της εταιρίας λέει ότι κάθε εργαζόμενος στο τηλεφωνικό κέντρο πρέπει να παίρνει τουλάχιστον 300 παραγγελίες κατά τη διάρκεια της βάρδιας του.», λέει.

Όπως περιγράφει δεν είναι λίγες οι φορές που είπαν σε κάποιον «πρέπει να είσαι πιο γρήγορος αλλιώς θα έχεις πρόβλημα» και προσθέτει με νόημα «δηλαδή θα απολυθείς ή αν είσαι τυχερός θα μεταταχθείς σε άλλο τμήμα».

Η συμφωνία με την εργοδοσία ήταν πως οι υπερωρίες θα αντισταθμίζονται με ρεπό παρότι ο νόμος λέει ότι για την εργασία τις Κυριακές πρέπει να πληρώνονται επιπλέον με το 75% του ημερομισθίου.. Όμως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες οι εργαζόμενες δεν είχαν λάβει ρεπό ενώ όπως ενημερώθηκαν ήταν τακτική της εταιρείας να δίνει τα ρεπό μαζεμένα και όπως εκείνη το επιθυμεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και συνεννόηση με τους εργαζόμενους.

«Λίγες μέρες αργότερα ζητήσαμε από τους υπευθύνους να μας ενημερώσουν πότε θα πάρουμε τα ρεπό μας», λέει και προσθέτει «σε όσες αντέδρασαν είπαν πάρτε τα ρεπό σας μαζεμένα και τα λέμε την άλλη εβδομάδα».

«Αυτή η εβδομάδα ήρθε και εμείς επικοινωνώντας με την εταιρεία ενημερωθήκαμε πως απολυόμαστε», τονίζει.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Δε μετρώ” στο Θέατρο έξω από τα τείχη

Εκδήλωση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο από τον ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς