Εξελίξεις για τη μετεγκατάσταση ή μη των μεταναστών απεργών πείνας από τη Νομική

“Θα αποφασισθεί στη συνέλευση των μεταναστών” η αναφερόμενη ως λύση της μετεγκατάστασης που προτείνουν οι πρυτανικές αρχές, δηλώνουν οι μετανάστες απεργοί πείνας των μεταναστών και μέλη της συνέλευσης αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα η συνέλευση αλληλεγγύης στην απεργία πείνας καλεί σε συγκέντρωση αύριο στις 6μμ έξω από τη Νομική.

Από χθες το βράδυ το θέμα της διαμονής των μεταναστών στην Νομική έχει πάρει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά στη “λύση” του “εκκενώστε αλλιώς αίρεται το ασυλο”. Και όλα αυτά με τη συνδρομή πολλών δημοσιογράφων της τηλεόρασης και των εφημερίδων που εδώ και μέρες συντονισμένα εξαπολύουν επίθεση στην απεργία πείνας επαναφέροντας το θέμα το ασύλου, θέμα το οποίο καταρχήν δεν έπρεπε να τεθεί. Και αυτό γιατί πρώτο δεν τελείται καμία κακουργηματική πράξη στο Πανεπιστήμιο αλλά αντίθετα ο δίκαιος αγώνα των μεταναστών και κατά δέυτερον γιατί ο χώρος δεν χρησιμοποιείται για μαθήματα των σπουδαστών για να προφασιστούν παρακώλυση λειτουργίας. Το θέμα λοιπόν της κυβέρνησης ήταν οι μετανάστες και τίποτα άλλο.

Οι πολιτικές αρχές μαζί με τις δικαστικές άσκησαν τέτοια πίεση στο πρύτανη του Πανεπιστημίου έτσι ώστε χθες το βράδυ σε μια πολύωρη σύσκεψη των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών  με τον προεδρεύοντα της Συνόδου των Πρυτάνεων Θόδωρου Παπαθεοδώρου, καταλήξανε στη λύση της μετεγκατάστασης, καθώς όπως λένε εξασφαλίστηκε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, για να μεταφερθούν οι μετανάστες που βρίσκονται στη Νομική. Το κτίριο με δήλωση του κ. Παπαθεοδώρου βρέθηκε με τη συμβολή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και πληροί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.

«Εξαντλήστε όλα τα μέσα προκειμένου να τους απομακρύνετε κι αν δεν τα καταφέρετε, εφαρμόστε το νόμο», δήλωσε στο πρυτανικό συμβούλιο και στον προεδρεύοντα της Συνόδου των πρυτάνεων, χθες το απόγευμα, μετά τη σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών υπό τον πρωθυπουργό, η υπουργός παιδείας.

«Παρά τις αντιξοότητες εξασφαλίσαμε κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής – οι οποίες μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση και την υποστήριξη των μεταναστών στο χώρο αυτό. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εγγυάται την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στο κτίριο με δικά του μέσα και τη συνδρομή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από χθες επίσης η κοσμητεία της ΝΟΠΕ αποφάσισε να άρει το αναίτιο κλείσιμο της σχολής, παραδεχόμενη ότι η φιλοξενία των μεταναστών στο υπο ανακαίνιση κτίριο της Νομικής, δεν παρακωλύει στο ελάχιστο καμία ακαδημαική δραστηριότηα. Παραδέχεται επίσης ότι ουδέποτε υπήρξε ζήτημα ασύλου η παραβίασής του από την απεργία πείνας των μεταναστών
.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Άνοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού στο Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης για την απεργία πείνας των 50 μεταναστών

Άκυρη η συμφωνία, υπαναχώρησε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου