Έβρος: μαθητές στα δικαστήρια λόγω… κινητοποιήσεων

Νέα «μαθητοδικεία» καταγγέλλουν η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου της ΚΝΕ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ριζοσπάστη μαθητές από τα Λύκεια της Ορεστιάδας και της Βύσσας προσάγονται σε δίκη στις 29 του ερχόμενο Οκτώβρη, στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Ορεστιάδας για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις το φθινόπωρο του 2009.

Οι μαθητές και οι γονείς ή κηδεμόνες τους καλούνται να προσέλθουν στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων, για να συζητήσουν περί της κατηγορίας της παράνομης λειτουργίας του σχολείου που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.
«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να σέρνονται στα δικαστήρια και να κάθονται στο εδώλιο μαθητές επειδή αγωνίστηκαν για μια καλύτερη παιδεία» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο οργανώσεις, επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι καθαρός, δηλαδή να ενοχοποιηθούν οι αγώνες του μαθητικού κινήματος και να τρομοκρατηθούν οι μαθητές «έτσι ώστε με ‘σκυμμένο’ το κεφάλι, χωρίς διαμαρτυρίες να αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης».
Οι δύο οργανώσεις ζητούν την καταδίκη της ποινικοποίησης των αγώνων των μαθητών από όλους τους φορείς της περιοχής και απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι προσαγωγές των μαθητών στα δικαστήρια.
«Το σύγχρονο ‘έγκλημα’ βάση του οποίου σέρνονται οι μαθητές ομαδικώς στα δικαστήρια, είναι ο αγώνας τους για καλύτερη, δημοσιά και δωρεάν παιδεία. Αυτό το έγκλημα θεωρείται από τα πιο απεχθή για το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ οπότε και οι ‘πρόθυμοι’ τους στη χωρά μας, φρόντισαν να τιμωρήσουν τους ‘εγκληματίες’ μαθητές» αναφέρει ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ. «Εμείς θεωρούμε τιμή για τους μαθητές αυτή τη δίωξη και στεκόμαστε δίπλα τους» επισημαίνει.
πηγή: tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα σχολικά βιβλία της Ολλανδίας

Untitled