Έτοιμες οι λίστες της διαθεσιμότητας-9.820 χάνουν τη δουλειά τους

Έτοιμες οι λίστες της διαθεσιμότητας-9.820 χάνουν τη δουλειά τους

Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται οι λίστες των υπό διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, η αποστολή των οποίων από τους αρμοδίους υπουργούς ολοκληρώθηκε χθες στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ethnos. gr, ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που περιέχονται στις αποσταλείσες λίστες φθάνει τους 9.820.

Εξ αυτών, σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν 8.211 δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι κατά 1.609 περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι που περιελήφθησαν στις λίστες των υπουργείων αφορούν περιπτώσεις και ειδικότητες που θα αποτελέσουν, δυνάμει, εφεδρική δεξαμενή σε περίπτωση που προκύψουν εξαιρέσεις για κάποιους από τους 8.211 εργαζομένους που μαζί με τους 4.289 που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα συμπληρώνουν τον συμφωνημένο με την τρόικα στόχο για 12.500 διαθεσίμους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Oι υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται τα στοιχεία που απέστειλαν τα υπουργεία, προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες και προβλήματα που μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στην κινητικότητα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες -πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας- την απόφαση που αφορά τα κριτήρια της μοριοδότησης που θα ισχύσει για την κατάρτιση των πινάκων με τη βαθμολογία των υπαλλήλων, ώστε αυτοί που θα συγκεντρώσουν τη χαμηλότερη βαθμολογία να ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα βασικά κριτήρια θα είναι ο τρόπος πρόσληψης (με ΑΣΕΠ, με εξετάσεις ΑΣΕΠ κλπ), τα τυπικά προσόντα, τα χρόνια προϋπηρεσίας, ποινές που έχουν επιβληθεί στον υπάλληλο, άτομα με ειδικές ανάγκες, υπηρεσιακή αξιολόγηση, γλωσσομάθεια κλπ.

Χθες από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν οι 2.122 εκπαιδευτικοίπου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Στο διαδίκτυο (Διάυγεια) αναρτήθηκαν επίσης και οι λίστες των 302 καθηγητών και των 25 συναδέλφων τους που εργάζονταν στη Σιβιτανίδειο και εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι να απορροφηθούν στον κλάδο της υγείας το 60% των καθηγητών. Το υπόλοιπο 40% θα χρησιμοποιηθεί για την στελέχωση των περιφερειακών διευθύνσεων.

Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο. Εννέα πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους. 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. ‘Αλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ… Ήδη μετράμε την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η «Μήδεια» στο 56ο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου

Κουτσούμπας: Κωμωδία η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ