Εθνικοποίηση της εταιρίας MAL ψήφισε το ουγγρικό κοινοβούλιο

Την εθνικοποίηση της εταιρία MAL, ιδιοκτήτριας του εργοστασίου παραγωγής αλουμίνας, δεξαμενή του οποίου διερράγη με αποτέλεσμα τη διαρροή κόκκινης τοξικής λάσπης στις 4 Οκτωβρίου, προκαλώντας τη σοβαρότερη οικολογική καταστροφή που έχει γνωρίσει η Ουγγαρία, ψήφισε το πρωί της Τρίτης το ουγγρικό κοινοβούλιο.

Το ουγγρικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το σχετικό νόμο με ταχύτητα ρεκόρ, με 336 ψήφους υπέρ έναντι μιας κατά και 13 αποχές. Παράλληλα, ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Παλ Σμιτ να υπογράψει το νόμο που επιτρέπει στο κράτος να λάβει το συντομότερο δυνατόν τον έλεγχο της εταιρίας και να προχωρήσει στην κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων.
Η διεύθυνση της εταιρίας θα συνεδριάσει υπό τον διορισμένο από την κυβέρνηση επίτροπο. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά την υπογραφή του από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, κάτι που είναι θέμα μερικών ημερών.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε σήμερα ότι η διαρροή τοξικής λάσπης που έπληξε τη δυτική Ουγγαρία την περασμένη εβδομάδα είναι ένα «πολύ σοβαρό θέμα» το οποίο θα συζητήσει με την ηγεσία της Ουγγαρίας.
αναδημοσίευση από tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βιβλία, τσιγάρα και η αυτοπεριγραφή του συγγραφέα.

Καταναλωτικός πατριωτισμός από τους προέδρους των συνομοσπονδιών