Εθνικοποίηση μεγάλης αγροτικής επιχείρησης στη Βενεζουέλα

Την εθνικοποίηση της ισπανοβενεζουελάνικης εταιρείας γεωργικών προμηθειών «Αγκροϊσλένια» και την εθνικοποίηση 200.000 εκταρίων αρόσιμης γης (495.000 στρέμματα) γης που είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Compania Ιnglesa, θυγατρική του βρετανικού Vestey, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες στο πλαίσιο της περιοδείας του στην επαρχία Γκουάρικο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Αγκροϊσλένια», η οποία εκμεταλλεύεται μια αλυσίδα σιλό, αποθήκες, καθώς και υποκαταστήματα και ελέγχει ένα μεγάλο τμήμα της εθνικής αγοράς γεωργικών εφοδίων αντέδρασε δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να δεχτεί καμία απαλλοτρίωση».
Οσο αφορά τα σχέδια για τη γεωργική παραγωγή και την παραγωγή τροφίμων, ο Πρόεδρος Τσάβες ανακοίνωσε τον τετραπλασιασμό της έκτασης του αρδευτικού συστήματος μέχρι δηλαδή τα 32.000 εκτάρια έως το 2015. Την επέκταση της παραγωγής σόγιας, ρυζιού, λαχανικών και οπωροφόρων, την οικοδόμηση εργοστασίου αφυδάτωσης αγελαδινού γάλακτος, την οικοδόμηση εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών, καθώς και την οικοδόμηση μιας κοινοτικής πόλης, όπου μπορούν να διαβιούν οι αγρότες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

alterthess: Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο τ.1

Συλλήψεις δεκάδων αστυνομικών στον Ισημερινό