Εσωτερικές διεργασίες κόντρα στις ηγεσίες σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ

Ανακοίνωση κυκλοφόρησε χθες στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ που έφερε τον τίτλο «ΠΑΣΚΕ ανανέωση» με την οποία κατηγορούν την κεντρική ΠΑΣΚΕ ότι έχει μετατραπεί σε απολογητή της κυβέρνησης, αντί, όπως σημειώνεται, «ο πολιτικός φορέας να αποτελεί την προέκταση του εργατικού συνδικάτου». Προς τούτο προτείνει τη «σύγκληση συνεδρίου της ΠΑΣΚΕ, όχι για να μεμφθούμε την ηγεσία μας ή να κάνουμε συνδικαλιστικά “ξεκαθαρίσματα”, αλλά για να επανακαθορίσουμε και να διαχωρίσουμε μια και έξω τη στάση μας προς τον πολιτικό μας φορέα. Για να επιβάλουμε αλλαγή πορείας, προς μια νέα κατεύθυνση σοσιαλιστική».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σαν συνέχεια στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις στην ΠΑΣΚΕ και ειδικότερα στον συνδικαλιστικό πυλώνα του ΠΑΣΟΚ στους σιδηροδρομικούς. Πριν λίγες μέρες η ΠΑΣΚΕ – ΟΣΕ ύστερα από μια δραματική συνεδρίαση ανακοίνωσε την απόφασή της «να διακόψει κάθε δεσμό με την κυβέρνηση και τους πολιτικούς εκφραστές της».

Στη ΔΑΚΕ, η οποία δεν έχει εκλέξει νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση του Κ. Πουπάκη, χθες επιχειρήθηκε ο κομματικός έλεγχος των εξελίξεων με την πρόσκληση των κορυφαίων συνδικαλιστών στη Ρηγίλλης. Στόχος της Ν.Δ. ο έλεγχος των εξελίξεων και η δρομολόγηση συνεδρίου τον Ιανουάριο για την εκλογή νέας ηγεσίας απόλυτα προσανατολισμένης στον Α. Σαμαρά. Την ιδια ώρα όμως συγκλήθηκε το διευρυμένο προεδρείο της ΔΑΚΕ και αποφασίστηκε η εκλογή, ουσιαστικά, προσωρινού προέδρου του κ. Μ. Τριανταφυλλίδη. Επιπλέον, αποφασίστηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ για τις 15 Ιανουαρίου προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της ΔΑΚΕ. Έτσι στην ουσία ενώ η ηγεσία της Ν.Δ. επιχείρησε μέσω του Γ. Μανώλη και του Φ. Ταυρή να ελέγξει «από τα πάνω» τις εξελίξεις στην συνδικαλιστική της παράταξη, η ΔΑΚΕ ακολούθησε διαφορετικές διαδικασίες που ξεπέρασαν τις σκοπιμότητες της κομματικής ηγεσίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας από τον ANT1

Πορεία Θεσσαλονικη