ΕΡΤ: Συνεχίζουν- Γραπτώς οι κυβερνητικές προτάσεις

Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο λουκέτο της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις των οργάνων των εργαζομένων με τον νέο υφυπουργό για την δημόσια τηλεόραση Π. Καψή.

Ωστόσο, ο νέος υφυπουργός δεν φαίνεται να διατίθεται να προσέλθει σε έναν ειλικρινή και εκ του μηδενός διάλογο με τους εργαζομένους. Μάλιστα σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε πως: “Αν δεν θέλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να είναι μέρος της λύσης θα χάσουν και οι ίδιοι”.
 
Επιπλέον, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει μια διαπραγμάτευση που θα “τραβήξει” και απέφυγε να διευκρινίσει αν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο από την κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης εκτός Ραδιομεγάρου, σε περίπτωση μη συμφωνίας με τους εργαζόμενους.
 
Επιδόθηκαν στους εργαζομένους οι κυβερνητικές προτάσεις για την ΕΡΤ
 
Στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση που είχε σήμερα η αντιπροσωπεία των εργαζόμενων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με τον κ. Καψή, ο υφυπουργός επέδωσε γραπτώς τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ.
 
Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είχαν ζητήσει από τον υπουργό εγγράφως τις προτάσεις του «θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες».
 
Συγκεκριμένα, οι προτάσεις τεσσάρων σημείων της Κυβέρνησης αναφέρουν πως για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων δεν θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του ν.173/1967 (θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση. Κατ’ αρχήν θα ενταχθεί ως ρύθμιση σε τροποποιητική κ.υ.α., της κ.υ.α. κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε.). 
 
Για τον υπολογισμό του ύψους των αποζημιώσεων θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, και προκειμένου για δημοσιογράφους, οι διατάξεις της κ.υ.α. με αριθ. 2/17805/0022/ (ΦΕΚ Β΄ 662/21.3.2013).
 
Για τον υπολογισμό του τελικού ποσού θα θεωρηθεί ότι η εφαρμογή των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου, και προκειμένου για δημοσιογράφους των διατάξεων της κ.υ.α. με αριθμ. 2/17805/0022/ (ΦΕΚ Β΄ 662/21.3.2013), ξεκίνησε την 1-1-2013 όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
 
Παράλληλα, η κυβέρνηση δεσμεύεται να εντάξει και τους εργαζομένους στην πρώην ΕΡΤ Α.Ε. στα κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης που θα προβλεφθούν για τους εργαζομένους στο Δημόσιο με πρωτοβουλία των υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, στο πλαίσιο του συστήματος κινητικότητας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. 
 
Κατά την επιλογή του προσωπικού στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου θα προβλεφθεί η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ Α.Ε. των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν με την κ.υ.α. με αριθ. 02/11-6-2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414) (κ.υ.α. κατάργησης ΕΡΤ Α.Ε.), σύμφωνα με τη διαδικασία στο ΑΣΕΠ. 
 
Στον ενδιάμεσο φορέα θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις εργασίας, που θα μπορούν να παραταθούν ως τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο, ή για τους δημοσιογράφους σύμφωνα με τη σχετική κ.υ.α. 
 
Οι νομικές υπηρεσίες των ενώσεων των εργαζόμενων αναμένεται να μελετήσουν τις προτάσεις και να απαντήσουν. Δεν αποκλείεται κατά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου να τεθεί θέμα να συνταχθεί ένα κείμενο με τις θέσεις τους, ώστε να απαντήσουν κι εκείνοι γραπτώς στον υφυπουργό.
 
ΠΟΣΠΕΡΤ: Στην δικαιοσύνη για το Κέντρο Εκπομπής στον Υμηττό
 
Τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού επισκέφθηκαν χθες τα προεδρεία της Ομοσπονδίας, των πρωτοβάθμιων Σωματείων και ομάδα εργαζομένων μαζί με τους εργαζόμενους που υπηρετούν εκεί, για να ελέγξουν και να διαφυλάξουν με την από δω και πέρα παρουσία τους  εκεί, τον εξοπλισμό της ΕΡΤ.
 
Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν το επέτρεψαν ενώ επέτρεψαν μόνο λήψη  ορισμένων από τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν αφήσει οι εργαζόμενοι, μετά την βίαιη εκδίωξή τους από κουκουλοφόρους των ΕΚΑΜ υπό την απειλή των όπλων, από τις εγκαταστάσεις της εργασίας τους, την 11η Ιουνίου 2013.
 
“Κατά το σύντομο πέρασμα των συναδέλφων από τον χώρο των εγκαταστάσεων και μετά από πολλές διαβουλεύσεις και άδεια του Αστυνομικού Διευθυντή υπηρεσίας, διαπιστώθηκε διακοπή λειτουργίας μιας σειράς εγκαταστάσεων και άλλες παρεμβάσεις στον εξοπλισμό της ΕΡΤ, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν ήδη δημιουργήσει μη αναστρέψιμες βλάβες ή να δημιουργήσουν στο μέλλον ανεπιθύμητες καταστάσεις” αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ.
 
Η ΠΟΣΠΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίων αυτών που έδωσαν αυτή την εντολή καθώς και εναντίων αυτών που έκαναν παρέμβαση στα λειτουργικά κομμάτια των πομπών και των εγκαταστάσεων.
 
“Δεν μπορεί να κυβερνιέται η χώρα με το «ινάτι» κανενός, ακόμα και του Πρωθυπουργού!»” καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Το σημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ3
 
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 συνεχίζουν τον αγώνα για μια ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση
 
Εκπέμπουν καθημερινά δελτία ειδήσεων στις 13:00, στις 17:00 και στις 20:00.
Παράλληλα, αύριο Δευτέρα 1η Ιουλίου από τις 11:00 έως τις 13:00 μεταδίδεται η εκπομπή  «Οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες».
Στις 20:00 πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού, όπου θα πραγματοποιηθεί  δημόσια συζήτηση για την «Υγεία».
 
Το πρόγραμμα της ΕΡΤ
 
08:00 Ενημερωτική Εκπομπή: Μαριλένα Κατσίμη-Νικος Αγγελίδης
10:00 Ενημερωτική Εκπομπή: Νίκος Αγγελίδης-Μαρία Αλεξάκη
12:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13:00 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Ε)
«Νέα Δημοσιογραφία-New Media»
Παρουσίαση: Γιάννης Δάρρας
15:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 
16.00 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
«Το συνέδριο της ΟΛΜΕ στην ΕΡΤ» 
Εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο περιγράφουν πώς διαμορφώνεται η εκπαίδευση μέσα στην κρίση.
Παρουσίαση: Χρύσα Ρουμελιώτη 
18:00 ΔΕΛΤΙΟ
18.15 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
«Το ραδιόφωνο που θέλουμε» 
Οι τελευταίες εξελίξεις που ανέδειξαν μεταξύ άλλων σοβαρά προβλήματα
του χώρου και πώς αξιολογούνται από εμπλεκομένους σε διάφορα στάδια της ραδιοφωνικής παραγωγής.
Στο studio θα βρίσκονται:
Μενέλαος Καραμαγγιώλης – Σκηνοθέτης
Γιώργος Μητρόπουλος – Παραγωγός μουσικών εκπομπών
Κώστας Αρβανίτης – Δημοσιογράφος, Δντης Ρ.Σ. Στο κόκκινο 105,5
Γιώργος Πλειός – Καθηγητής τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών
και οι νέοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Μάρω Δήμα και Χρήστος Καρακώστας.
Τηλεφωνικά παρεμβαίνουν: Γιάννης Πετρίδης – Ραδιοφωνικός παραγωγός
Γιάννης Αγγελάκας – Τραγουδοποιός, Pierre Yves Tribolet – Εκπρόσωπος EBU
Επιμέλεια-Παρουσίαση:
Πάνος Χρυσοστόμου – Ραδιοφωνικός παραγωγός, Δντης του Kosmos 93.6
21.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22.00 Συναυλία Προαύλιο ΕΡΤ (Ευρυδίκη & Δημήτρης Κοργιαλάς)
00.00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01.00 Συναυλία Προαύλιο ΕΡΤ συνέχεια
(Μάνος Μουντάκης, OMERTA, INTIFANDA) 
Ακολουθεί μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα
 
Συζητήσεις και συναυλίες στο σημερινό πρόγραμμα
 
«Η ΕΡΤ σηματοδοτεί τον αγώνα για τη δημοκρατία και γίνεται πραγματικός πομπός της κοινωνίας που αγωνίζεται»
18:30-21:00 Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο προαύλιο της ΕΡΤ με θέμα:
Το Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ στην Κοινωνία
Εισηγητές:
Βασίλης Αλεξόπουλος (Διευθυντής του Αρχείου-Μουσείου ΕΡΤ)
Γιώργος Παπανικολάου (Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου)
Δημήτρης Δασκαρόλης (Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση)
Αντώνης Μπρούμας (Δικηγόρος, Πρωτοβουλία για το Αρχείο ΕΡΤ)
Διοργάνωση: Ανοιχτή Συνέλευση Ε.Ρ.Τ.
Την Δευτέρα, 1η Ιουλίου, για άλλη μια φορά θα βρεθούν στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής εξαιρετικοί καλλιτέχνες, που στηρίζουν τον αγώνα για μια ζωντανή και σε πλήρη λειτουργία ΕΡΤ.
Στις 21:30 η ΕΥΡΥΔΙΚΗ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ.
Ακολουθούν κρητικά τραγούδια με τον Μάνο Μουντάκη και τους μουσικούς του.
Η βραδιά κλείνει με OMERTA και INTIFANDA.
 
Δείτε το πρόγραμμα της ΕΡΤ ακι της ΕΡΤ3 από το thepressproject

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μία απάντηση των εργαζομένων στην “Κατσέλης” και την “Αλλατίνη”

Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ σήμερα