Εργατικό ατύχημα χτες στην Χαλυβουργία Ελλάδος

Σε καταστολή βρίσκεται ο ένας από τους δύο σοβαρά τραυματισμένους, από το χθεσινό εργατικό ατύχημα στη Χαλυβουργία Ελλάδος, στον Ασπρόπυργο Αττικής, το οποίο τραυμάτισε τέσσερις εργαζόμενους.
Καζάνι με 70 τόνους καυτό λιωμένο μέταλλο έπεσε από μεγάλο ύψος μέσα σε αποθήκη με λάδια στην οποία υπήρχαν εργαζόμενοι, με συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερις από αυτούς.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο 53 χρονος νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Θριάσιου νοσοκομείου είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη. Η κατάσταση της υγείας του δεύτερου τραυματία, που βρίσκεται σε μονάδα αυξημένης βοήθειας με εγκαύματα στο 35% του κορμιού του εξελίσσεται ομαλά, ενώ οι άλλοι δύο που υπέστησαν ελαφρά κατάγματα, πήραν εξιτήριο.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει ότι το «συρματόσχοινο» που μετέφερε το καζάνι «ήταν φθαρμένο» και, μεταξύ άλλων, μιλά για «έλλειψη μέτρων προστασίας», η οποία «διευρύνεται, παράλληλα με την επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, με την αύξηση της ανεργίας».
Για «έγκλημα» με «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ευθύνονται γι’ αυτό τόσο η εργοδοσία, που δεν είχε πάρει τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, όσο και η κυβέρνηση, που δεν διασφαλίζει ούτε καν τους στοιχειώδεις ελέγχους εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας», εξηγεί.
από tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μάχη για τη στέγαση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

…και νομική δράση κατά της ατιμωρησίας του Ισραήλ