Εργάτες της ΔΕΗ ματαίωσαν την ομιλία του υπουργου οικονομιας

Με ανακοίνωση του το Πανελλαδικό Σωματείο Υπαλλήλων ΔΕΗ μιλά για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τη ματαίωση της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών στο λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας και εκφράζει τα αιτήματά του ενάντια στην πολιτική λιτότητας.
Η φωνή διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Λεκανοπέδιο Δ. Μακεδονίας ματαίωσε την επίσκεψη του κ. Παπακωνσταντίνου. Βροντερά ήχησε στ’ αυτιά του Υπουργού Οικονομίας η φωνή διαμαρτίας, θυμού αντίδρασης και αγανάκτησης για τις πολιτικές που εφαρμόζονται με αρνητικό αντίκτυπο, κυρίως στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Και επειδή πολύ μελάνι χύθηκε από διάφορους κονδυλοφόρους και πολύ χολή βγήκε για την στάση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και των συνδικαλιστικών στελεχών, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Την οργή και την αντίδραση των εργαζομένων δεν την δημιούργησε το Συνδικάτο αλλά:
– Οι περικοπές των μισθών
– Η κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας
– Οι παρακρατήσεις των δεδουλευμένων (πλαφόν)
– Οι πολιτικές απέναντι στη ΔΕΗ
– Η απαγόρευση νέων προσλήψεων
– Η εκρηκτική ανεργία στην περιοχή
– Οι αλόγιστες αυξήσεις σε βασικά αγαθά
– Οι αλυσιδωτές οικονομικές επιβαρύνσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.
Tα συνδικαλιστικά στελέχη εξέφρασαν αυτό το κλίμα και οργάνωσαν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ως είχαν υποχρέωση απέναντι στους εργαζομένους και στην περιοχή. Η δημοκρατία κύριοι, έχει λόγο, αλλά έχει και αντίλογο και το Συνδικάτο μας έχει μακρά πείρα στους αγώνες και ξέρει πολύ καλά να σέβεται και να προστατεύει τους Κανόνες και τους θεσμούς, ακριβώς, της Δημοκρατίας.
Για το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στόχος δεν ήταν η ματαίωση της επίσκεψης και της ομιλίας του Υπουργού, γι’ αυτό και δεν θεωρεί νίκη το γεγονός αυτό.
Για το Συνδικάτο, νίκη θα ήταν η αναστροφή της πολιτικής που εφαρμόζεται με τα πλείστα αρνητικά αντίκτυπα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και της περιοχής μας. Αυτός είναι ο στόχος μας, γι’ αυτόν αγωνιζόμαστε και θα είμαστε στις επάλξεις με όποιον τρόπο κρίνουμε πως είναι ο ενδεδειγμένος για να τον επιτύχουμε.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΗ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΓΕΝΟΠ: Απορρίπτει το σενάριο του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού των δικτύων μεταφοράς

Περισσότερα από 200 φορτηγά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης